Postul Craciunului

Postul Nasterii Domnului sau al Craciunului dureaza 40 de zile pana pe 25 decembrie. Se posteste de carne, branza si oua. Este o perioada potrivita pentru evitarea excesului de grasimi si proteine animale.

Postul Nasterii Domnului sau al Craciunului dureaza 40 de zile pana pe 25 decembrie.
Se posteste de carne, branza si oua. Este o perioada potrivita pentru evitarea excesului de grasimi si proteine animale.
A tine post nu se refera doar la abtinerea de la anumite alimente ci si urmarea unei diete echilibrate.
Postul este practic o detoxifiere a organismului, ne intareste si ne mentine sanatatea.

Consuma mai multe fructe si legume si nu uita de faptul ca acestea sunt bogate in vitamine si fibre care reduc toxinele din organism.



Daca ai probleme de sanatate si iti poate dauna lipsa consumului de carne ar trebui sa vorbesti cu un medic inainte de a incepe postul.
Exista posibilitatea sa te simti slabita dar nu este cazul sa intri in panica deoarce este o urmare a procesului de detoxifiere.

Postul nu reprezinta doar o curatare trupeasca ci si una sufleteasca. Evita certurile si daca deja exista neintelegeri este timpul sa inveti sa ierti. Daca nu reusesti sa tii si o curatare sufleteasca postul poate fi numit un simplu regim si se indeparteaza de valoarea religioasa.

Se mananca peste si preparate din peste in zilele:
-pe 21 noiembrie cand este sarbatoarea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului
-pe 30 noiembrie (Sf. Andrei); 4 decembrie (Sf Varvara); 5 decembrie (Sf Sava); 6 decembrie (Sf Nicolae) si pe 9, 10 si 18 decembrie cu mentiunea ca aceste sarbatori sa cada martea sau joia; in fiecare sambata si duminica

Postul Craciunului te pregateste pentru cea mai frumoasa sarbatoare: Nasterea Domnului Iisus Hristos.

Iti recomandam si o reteta de post usor de preparat:

Pilaf de dovleac

Ingrediente

  • 350 g dovleac
  • 200 g orez
  • 1 gutuie mare
  • 2 mere
  • 70 g stafide
  • 2 linguri de ulei de masline
  • nuca

Mod de preparare

Orezul se spala bine si se lasa sa se inmoaie. Dovleacul se taie in felii si se curata de coaja si seminte. Gutuia si merele se curata si ele de seminte, se taie in bucati mici si se amesteca cu stafide si nuca.
Feliile de dovleac se calesc intr-o cratita in care s-a pus uleiul de masline.

Citeste si:
Postul: Ce să mâncăm în post ca să dăm un boost de energie și...
Postul: Ce să mâncăm în post...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri