Spanacul are proprietatea de a va mentine in forma, de fi supli dar si sanatosi in acelasi timp.
Este o planta bogata in saruri de fier, vitamina C si calciu. Sucul de spanac baut dimineata pe stomacul gol ajuta la indepartarea depresiilor si revigorarea intregului organism.
Contine substante cu rol de antioxidanti care incetinesc dezvoltarea celulelor canceroase.
Consumul de spanac este recomandat in cazurile de: anemie, astenie fizica, rahitism si covalescenta.
Isi mentine prorpietetile daca este consumat in stare cruda sau este doar foarte putin oparit.
Spanacul curata tubul digestiv, tonifica, combate infectiile gingiilor, constipatiile si intareste sistemul imunitar.
In cazul in care va temeti de arsurile solare sau de cancerul de piele ar fi bine sa stiti ca daca obisnuiti sa consumati in fiecare saptamana spanac riscul de aparitie al cancerului de piele este redus cu 50%.
Urmatoarea reteta combina intr-un mod delicios pastele si spanacul.
Ingrediente
- 500 g paste
- 3 oua
- 450 g spanac
- 150 g parmezan ras
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare
Pastele se fierb si se scurg.
Ouale se bat bine, se amesteca cu paste, spanac si putin piper. Compozitia se pune intr-o cratita si pe deasupra se presara parmezan.
Compozitia se tine la cuptor timp de aproximativ 10 minute.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară