Spanacul are proprietatea de a va mentine in forma, de fi supli dar si sanatosi in acelasi timp.
Este o planta bogata in saruri de fier, vitamina C si calciu. Sucul de spanac baut dimineata pe stomacul gol ajuta la indepartarea depresiilor si revigorarea intregului organism.
Contine substante cu rol de antioxidanti care incetinesc dezvoltarea celulelor canceroase.
Consumul de spanac este recomandat in cazurile de: anemie, astenie fizica, rahitism si covalescenta.
Isi mentine prorpietetile daca este consumat in stare cruda sau este doar foarte putin oparit.
Spanacul curata tubul digestiv, tonifica, combate infectiile gingiilor, constipatiile si intareste sistemul imunitar.
In cazul in care va temeti de arsurile solare sau de cancerul de piele ar fi bine sa stiti ca daca obisnuiti sa consumati in fiecare saptamana spanac riscul de aparitie al cancerului de piele este redus cu 50%.
Urmatoarea reteta combina intr-un mod delicios pastele si spanacul.
Ingrediente
- 500 g paste
- 3 oua
- 450 g spanac
- 150 g parmezan ras
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare
Pastele se fierb si se scurg.
Ouale se bat bine, se amesteca cu paste, spanac si putin piper. Compozitia se pune intr-o cratita si pe deasupra se presara parmezan.
Compozitia se tine la cuptor timp de aproximativ 10 minute.
Pofta buna!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?