Nucile pot fi folosite si in diferite combinatii culinare. Saptamana aceasta pregatim impreuna macaroane cu nuci. Este un fel de mancare delicios pe care sigur il veti mai incerca si cu alte ocazii.

Nucile sunt cel mai bun inlocuitor pentru carne.
Va ofera un ten curat avand minerale si vitamine care mentin acneea departe de fata.
Pentru o digestie mai usoara le poti lasa in apa de seara pana dimineata.

Sunt foarte bogate in antioxidanti si au un ingredient care contine acizii omega 3.
Contin si arginina care ajuta in cazul flexibilitatii vaselor de sange.

In cazurile de deshidratare este indicata o cura cu nuci.
Se pot pregati bauturi energizante cu miez de nuca, miere si suc de fructe proaspete. Este nemaipomenit in cazurile de slabiciune generala.

Cum se prepara uleiul de nuci?

Nucile verzi se pun intr-un vas de sticla in care se toarna ulei de masline. Se tine timp de 40 de zile la soare (vasul trebuie sa fie inchis). Dupa ce se strecoara se pastreaza intr-un loc intunecos si racoros.

Nucile sunt mai benefice decat uleiul de masline. Contin grasimi benefice care elimina efectele date de grasimile saturate.

Sunt fructele cele mai bogate in curpu si zinc, fiind de un real ajutor in problemele cauzate de bolile vasculare sau lipsa imunitatii.

Coaja poate ajuta la indepartarea negilor daca acestia sunt frecati cateva spatamani cu sucul de coaja verde de nuci.


Nucile pot fi folosite si in diferite combinatii culinare. Saptamana aceasta pregatim impreuna macaroane cu nuci. Este un fel de mancare delicios pe care sigur il veti mai incerca si cu alte ocazii.

Ingrediente

  • 400 g macaroane
  • 150 g zahar
  • 250 g nuci
  • 70 ml ulei
  • 1 coaja portocala
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Intr-o oala se pun 3 litri de apa, coaja de portocala si se fierbe timp 10-12 minute. Se pune putina sare si se scate coaja de la portocala.

Se adauga macaroanele. Dupa ce fierb, se scot, se clatesc si apoi se amesteca cu uleiul.

Nucile se taie cat mai marunt si se aseaza pe un platou in felul urmator: un rand de macaroane, unul de nuci si se presara scortisoara si zahar.

De preferat este sa se serveasca reci.

Pofta buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri