Muschi de porc cu sos de arahide

12:08, 16 August 2007 publicat în Mancare sanatoasa

Arahidele sunt originare din America de Sud si mult timp erau privite ca un fel de mancare sacra fiind chiar si venerate.
Arahidele sunt originare din America de Sud si mult timp erau privite ca un fel de mancare sacra fiind chiar si venerate.

Untul de arahide nu este foarte cunoscut la noi in tara. Este mai mult folosit de americani. Contine grasimi, doar ca aceste grasimi sunt nesaturate, fapt care ii ofera un avantaj in fata untului obisnuit.
De asemenea, untul contine magneziu, cupru, potasiu, Vitamine B, fibre si vitamina E.
Sunt recomandate celor care doresc sa renunte la consumul de carne.

Alergiile la arahide

Acest tip de alergie este unul dintre cele mai persistente. Se pare ca numarul foarte mare de proteine din arahide are un risc ridicat alergic (contin chiar mai multe decat ouale, lactatele sau pestele).

Aveti grija cand mancati arahide prajite pentru ca sunt toxice pentru ficat si scad si excitabilitatea sexuala.

S-a observat ca daca se consuma in cantitati mari arahide crude nu apar astfel de probleme. Totul depinde de organismul fiecaruia, este bine de tinut seama si de faptul ca acestea pot dauna daca nu sunt consumate cum trebuie.

Untul de arahide este folosit cu succes in bucatarii pentru diferite preparate, saptamana aceasta pregatim impreuna muschi de porc cu sos de arahide.

Ingrediente:

Pentru 6 portii avem nevoie de :

700 g muschi de porc
375 g orez
2 linguri otet din vin alb
6 linguri apa fierbinte
5 linguri unt de arahide
3 linguri ulei de nuca
1 lingura de coriandru
3 morcovi
2 cepe mici
2 linguri sos de soia
2 catei de usturoi pisati
1 ceapa verde taiata marunt


Mod de preparare

Apa fierbinte se amesteca bine cu untul de arahide, otetul, sosul de soia si coriandru.
Intr-o tigaie mai mare se incinge ulei si se prajeste carnea de porc timp de aproximativ 10 minute.

Se scoate carnea si se pune pe o farfurie. In tigaie se prajesc morcovii si ceapa timp de 6-7 minute. Se pune peste carnea, orezul si usturoiul.

Se adauga si amestecul initial si se tine pe foc pana da in fiert. Se lasa pe foc pana se incalzeste foarte bine orezul.

Se serveste cald si se presara ceapa verde peste carne.

Pofta buna!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri