Ceaiul din cozi de cirese este antinflamator, diuretic si laxativ.
Este de preferat ca ciresele sa fie consumate cu moderatie, chiar si in curele de slabire pentru ca in cantitati mari sunt digerate mai greu.
Sunt recomandate persoanelor cu insuficiente cardiace si renale.
Fructele sunt mult mai sanatoase decat orice alt medicament.
O pasta facuta la blender din cirese (dupa ce li se indeparteaza samburii) si aplicata pe fata ajuta foarte mult pentru tenurile uscate.
In bucatarie ciresele pot fi folosite pentru mai multe tipuri de prajituri, pentru ornarea torturilor sau a inghetatelor. Imaginatia fiecaruia isi spune si de aceasta data cuvantul.
Delly iti ofera o reteta cu ajutorul careia poti “imbraca” ciresele in ciocolata.
Ingrediente
- 40 de cirese
- 300 g ciocolata
- 250 ml coniac
Mod de preparare
Spalati bine si cu atentie ciresele pentru a le pastra coditele. Se pun intr-un vas cu coniac, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider timp de 16 zile.
Ciresele se scurg bine si se lasa sa se usuce.
Ciocolata se pune intr-o craticioara si se fierbe la bain-marie pana se inmoaie.
Se pun ciresele rapid in ciocolata fierbinte si se pun pe o tava pentru a se usca.
Pofta buna!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.