Salata cu sos de iaurt

12:08, 7 August 2007 publicat în Mancare sanatoasa

Saptamana aceasta va prezentam o salata cu sos de iaurt. In afara faptului ca este extrem de delicioasa se pregateste si repede.
Saptamana aceasta va prezentam o salata cu sos de iaurt. In afara faptului ca este extrem de delicioasa se pregateste si repede.

Salata curata organismul de toxine si revigoreaza.Contine foarte multe saruri minerale si hormoni estrogenmi cu un efect anafrodisiac. Combate deficitul de hemoglobina reusind astfel sa invinga anemia.

Invinge chiar si stresul pentru ca are un rol linistitor daca este consumata seara.
Ajuta la reglarea digestiei, fiind de un real ajutor in cazurile de constipatie.

Contine si foarte multe vitamine care ofera organismului rezistenta si il fereste de infectii.

Astfel salata verde ajuta in cazurile de:

- hepatita cronica
- obezitate
- alergie
- constipatie
- digestie lenta
- hiperexcitabilitate nervoasa
- guta
- reumatism

Tenul uscat poate fi ingrijit cu zeama obtinuta in urma fierberii unei salate.

Salata verde cu sos de iaurt este o specialitate provenita din Turcia.

Ingrediente

- 2 cepe mici taiate cubulete
- 3 rosii mijlocii, decojite
- 10 bucati salata verde, taiate in bucati mari
- 3 bucati ardei verde tocat marunt
- 2 ½ cesti de apa
- ½ cana orez cu bobul lung
- Piper negru
- 5 linguri ulei de masline
- 1 portie sos de iaurt cu usturoi

Pentru sos:

- 500-600 g iaurt
- 5 catei de usturoi tocati
- sare


Pentru pregatirea sosului se amesteca foarte bine intr-un bol iaurtul, usturoiul si sarea ( se adauga dupa gust) pana se obtine o pasta. Se tine la frigider timp de o jumatate de ora.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se lasa sa se incinga. Se pune ceapa in tigaie si se lasa putin astfel incat sa nu se rumeneasca. Rosiile, ardeiul si orezul se adauga, fiind urmate si de salata si apa. Sare si piper se pune dupa gust si tigaia se lasa pe foc timp de 30 de minute ( trebuie sa fie acoperita).
Dupa ce lichidul din tigaie dispare se lasa la racit.
Se toarna sosul de iaurt si se serveste imediat sau se tine la frigider putin.

Dupa preferinte, se poate presara si putina boia.

Pofta buna!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri