Se poate servi fiarta sau cruda pentru salate.
Se consuma si in cazul in care doriti sa pierdeti cateva kilograme. Este ideala pentru sanatatea noastra si nu e cazul sa ne fie teama de eventualele kilograme pe care le-am putea lua in plus.
Pentru persoanele cu un intestin mai sensibil se poate sa produca stari de balonare. Puteti evita balonarea daca o tineti timp de cateva minute intr-un vas cu apa fierbinte inainte de a o prepara.
Sunteti mai putin expusi riscului de a avea artrita reumatoida datorita continutului de Vitamina C.
Pentru diabetici sucul de conopida ajuta la scaderea glucozei din sange.
Vitaminele si mineralele conopidei au proprietati anticancerigene si ajuta la detoxifierea organismului.
Mark Twain a spus despre conopida: “Conopida nu este altceva decat o varza cu studii superioare”.
Sa pregatim impreuna conopida cu smantana.
Ingrediente
- 1 kg conopida
- 400 g smantana
- 150 g unt
- 7 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare
Intr-o cratita se pune apa, sare si se fierbe conopida. Se desface in bucatele.
Dupa ce s-au scurs se pun intr-o alta cratita unsa in prealabil cu unt apoi se adauga 3-4 linguri de smantana.
Se presara putin pesmet si apoi iar conopida si smantana. Se pun cateva straturi si se tine la cuptor 35-40 de minute.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară