Se poate servi fiarta sau cruda pentru salate.
Se consuma si in cazul in care doriti sa pierdeti cateva kilograme. Este ideala pentru sanatatea noastra si nu e cazul sa ne fie teama de eventualele kilograme pe care le-am putea lua in plus.
Pentru persoanele cu un intestin mai sensibil se poate sa produca stari de balonare. Puteti evita balonarea daca o tineti timp de cateva minute intr-un vas cu apa fierbinte inainte de a o prepara.
Sunteti mai putin expusi riscului de a avea artrita reumatoida datorita continutului de Vitamina C.
Pentru diabetici sucul de conopida ajuta la scaderea glucozei din sange.
Vitaminele si mineralele conopidei au proprietati anticancerigene si ajuta la detoxifierea organismului.
Mark Twain a spus despre conopida: “Conopida nu este altceva decat o varza cu studii superioare”.
Sa pregatim impreuna conopida cu smantana.
Ingrediente
- 1 kg conopida
- 400 g smantana
- 150 g unt
- 7 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare
Intr-o cratita se pune apa, sare si se fierbe conopida. Se desface in bucatele.
Dupa ce s-au scurs se pun intr-o alta cratita unsa in prealabil cu unt apoi se adauga 3-4 linguri de smantana.
Se presara putin pesmet si apoi iar conopida si smantana. Se pun cateva straturi si se tine la cuptor 35-40 de minute.
Pofta buna!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie