Desi nu se cunoaste originea maslinului acesta este intalnit in zona Mediterana. Cercetarile au dovedit ca maslinele ofera o stare de bine si reduce problemele cardiace. Contine vitamina E si protejeaza pielea impotriva arsurilor solare. Mai ajuta in cazuri de indigestie, in dezvoltarea oaselor copiilor si protejarea creierului.
Printre tipurile de ulei de masline virgin pe care le putem intalni se numara: uleiul de masline rafinat, extravirgin (un nivel scazut de acid oleic simplu), extravirgin cretan, virgin fin si semifin.
Nu trebuie sa va faceti griji in privinta caloriilor pe care le contine pentru ca nu are mai multe decat un ulei obisnuit.
Va prezentam o reteta mai speciala prin care putem consuma masline altfel decat o facem de obicei.
Masline negre prajite
Ingrediente
- 3 cani de masline negre
- 1 cana de ulei de masline
- aproximativ o lingurita de cimbru
- 2 cepe mici taiate felii
Mod de preparare
Maslinele se spala bine si se pun intr-un vas cu apa timp de 12-14 ore. Dupa acest interval trebuie sa le clatiti si sa le spalati bine. Lasati-le sa se scurga timp de cateva minute.
Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce acesta s-a incins se caleste ceapa. Adaugati maslinele si prajiti-le timp de 5-7 minute. Se scurg bine si se pun intr-un vas. Se presara cimbru si se amesteca bine.
Aceste masline pot fi servite fie fierbinti, fie reci, depinde de cum preferati.
Pofta buna!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?