Regimul alimentar specific perioadei convalescentei trebuie sa fie unul bogat in substante hranitoare, care sa tonifice si sa intareasca organismul, stimuland capacitatea acestuia de regenerare si vindecare. Regimul alimentar specific perioadei convalescentei trebuie sa fie unul bogat in substante hranitoare. Optati pentru alimente ale caror digestie nu va supune organismul unui efort suplimentar. Iaurtul reprezinta un aliment medicament ce nu trebuie sa lipseasca din dieta convalescentilor.

O lingurita de miere dimineata pe stomacul gol are un efect pozitiv asupra organismului. Se stie ca mierea contine numeroase substante biologice active, contribuind in acelasi timp la stabilizarea tensiunii arteriale si la grabirea procesului de vindecare. In plus, contine o cantitate de antioxidanti similara unor alimente precum merele sau spanacul. Printre condimentele permise si recomandate se numara cimbrul si busuiocul.

Iaurtul este un aliment medicament ce nu trebuie sa lipseasca din dieta convalescentilor. Consumati iaurt natural, fara indulcitori sau arome de fructe caci reprezinta o sursa importanta de calciu si proteine, stimuland sistemul imunitar si ajutand in acelasi timp la refacerea florei intestinale. De asemenea, feriti-va sa consumati bauturi acidulate (chiar si apa minerala, daca este carbogazoasa), bauturi foarte reci sau continand cofeina, carne de porc sau cascaval, mazare, fasole boabe. Consumati cateva migdale pe zi. Acestea sunt benefice pentru creier si sunt bogate in magneziu, fier si vitamine din complexul B. De asemenea, laptele de migdale constituie un adevarat tonifiant natural pentru organism.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri