Tort cu doua tipuri de blat, pandispan clasic si cu cacao, insiropat cu sirop caramel, umplut cu crema de vanilie si de ciocolata.

In ce priveste aspectul, tortul are forma unui vas din ceramica in care am asezat un buchet de flori de mai, realizate din pasta de zahar.

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort:

Pentru un blat:

  • 5 oua (la temperatura camerei)
  • 5 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • coaja de lamaie rasa (sau de portocala)

Pentru crema :

  • 100 ml lapte
  • 350 g zahar
  • 100 g cacao
  • 4 oua
  • 400 g unt
  • 30 ml zeama de lamaie

Pentru sirop :

  • 10 linguri zahar
  • un plic de zahar vanilinat
  • aprox.300 ml apa.

Mod de preparare tort:

Blatul

1.Se pregatesc doua blaturi, unul classic, al doilea cu cacao.
1.1. se bat albusurile spuma tare, incorporand treptat zaharul, apa si zaharul vanilinat;
1.2. se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si faina, amestecand usor, cu telul sau cu lingura, de jos in sus, ca sa nu se lase spuma;
1.3. se imbraca forma de tort in hartie pentru copt si se toarna compozitia in forma;
1.4. se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la aprox.180oC pana cand trece testul scobitorii (Se inteapa blatul cu o scobitoare. Daca scobitoarea ramane curata, inseamna ca blatul este copt).
Pentru al doilea blat, se adauga cacao.

2.Crema :
2.1. zaharul, laptele, cacaua si ouale se amesteca si se pun la foc, la bain-marie, pana cand capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand;
2.2. Untul se freaca impreuna cu zeama de lamaie;
2.3. Se amesteca apoi cele doua compozitii.

3. Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana devine un sirop legat.
Se adauga zaharul vanilinat. Se lasa la racit.

Asamblare :
Se taie blaturile, se insiropeaza si se umplu cu crema, asezand culorile (galben, maro) dupa preferinta, fie alternativ, fie in oglinda.
Se sculpteaza blatul insiropat si umplut cu crema, dandu-i forma de vas ceramic.
Se imbraca tortul in crema de unt.
Se acopera cu fondant colorat, imitand, pe cat posibil, culoarea ceramicii.
La final, am asezat in vasul ceramic buchetul de flori, modelate din timp, din pasta de zahar.
Pofta buna! :)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ultimele tendințe în materie de rochii de mireasă pe care trebuie să le cunoști


Observatie: timpul estimat pt.aceasta reteta este aproximativ.
Daca se ia in calcul si modelarea florilor, timpul creste considerabil...:)



O reteta propusa de: maxi2001 maxi2001 (marinela_muresan)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri