Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru desert cu cacao:
Pentru maia:
- 200 g faina
- 250 ml lapte cald
- 20 g drojdie proapata sau 8 g drojdie uscata
Pentru aluat:
- Maiaua
- 300 g faina
- 2 oua
- 60 g unt
- 100 g zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- sare
Pentru aluatul intunecos:
- 2 linguri cacao
- 2 linguri apa
Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare desert cu cacao:
Pregatim maiaua. Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam faina si amestecam bine. Lasam apoi 30 de minute intr-un loc calduros. Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Turnam maiaua in faina, adaugam apoi untul cubulete, ouale si amestecam bine. Daca mai trebuie faina mai adaugam. Aluatul rezultat se lasa la crescut 2 ore intr-un loc calduros, apoi se imparte in 2 bucati: intr-una adaugam cacao si apa si amestecam bine. Bucatile de aluat se lasa la crescut 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Apoi fiecare bucata se imparte in 12 bucati. Bucatile de aluat luminos se intind iar in mijloc se pun bilutele de aluat intunecos. Se impaturesc marginile astfel incat biluta de alaut intunecos sa fie perfect acoperita.Tava se captuseste cu hartie de copt, se asaza chiflele si se lasa 30 de minute la crescut intr-un loc cald.Cand au crescut, li se face o crestatura in mijloc pentru a se vedea aluatul intunecos, se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se coc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 30 de minute.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară