Este un desert usor de preparat,pufos care sigur le va placea copiilor.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru desert cu cacao:

Pentru maia:

  • 200 g faina
  • 250 ml lapte cald
  • 20 g drojdie proapata sau 8 g drojdie uscata

Pentru aluat:

  • Maiaua
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • sare

Pentru aluatul intunecos:

  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare desert cu cacao:

Pregatim maiaua. Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam faina si amestecam bine. Lasam apoi 30 de minute intr-un loc calduros. Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Turnam maiaua in faina, adaugam apoi untul cubulete, ouale si amestecam bine. Daca mai trebuie faina mai adaugam. Aluatul rezultat se lasa la crescut 2 ore intr-un loc calduros, apoi se imparte in 2 bucati: intr-una adaugam cacao si apa si amestecam bine. Bucatile de aluat se lasa la crescut 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Apoi fiecare bucata se imparte in 12 bucati. Bucatile de aluat luminos se intind iar in mijloc se pun bilutele de aluat intunecos. Se impaturesc marginile astfel incat biluta de alaut intunecos sa fie perfect acoperita.Tava se captuseste cu hartie de copt, se asaza chiflele si se lasa 30 de minute la crescut intr-un loc cald.Cand au crescut, li se face o crestatura in mijloc pentru a se vedea aluatul intunecos, se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se coc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 30 de minute.
Pofta buna!


O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri