Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru desert cu cacao:
Pentru maia:
- 200 g faina
- 250 ml lapte cald
- 20 g drojdie proapata sau 8 g drojdie uscata
Pentru aluat:
- Maiaua
- 300 g faina
- 2 oua
- 60 g unt
- 100 g zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- sare
Pentru aluatul intunecos:
- 2 linguri cacao
- 2 linguri apa
Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare desert cu cacao:
Pregatim maiaua. Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam faina si amestecam bine. Lasam apoi 30 de minute intr-un loc calduros. Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Turnam maiaua in faina, adaugam apoi untul cubulete, ouale si amestecam bine. Daca mai trebuie faina mai adaugam. Aluatul rezultat se lasa la crescut 2 ore intr-un loc calduros, apoi se imparte in 2 bucati: intr-una adaugam cacao si apa si amestecam bine. Bucatile de aluat se lasa la crescut 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Apoi fiecare bucata se imparte in 12 bucati. Bucatile de aluat luminos se intind iar in mijloc se pun bilutele de aluat intunecos. Se impaturesc marginile astfel incat biluta de alaut intunecos sa fie perfect acoperita.Tava se captuseste cu hartie de copt, se asaza chiflele si se lasa 30 de minute la crescut intr-un loc cald.Cand au crescut, li se face o crestatura in mijloc pentru a se vedea aluatul intunecos, se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se coc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 30 de minute.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi, inspirat de cazul unui criminal în serie care a ucis 16 femei, din 27 ianuarie la cinema. Filmul se află pe lista scurtă pentru Oscar
S.O.S! Ajută și tu o mamă să traiască pentru copiii ei!
”Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!” – campanie pentru sprijinirea seniorilor aflați în situații dificile
”Cu 1% mai bun”, povestea tânărului care a scris istorie, devenind prima persoană cu sindrom Down care a terminat un triatlon 𝗜𝗥𝗢𝗡𝗠𝗔𝗡