IN ACEST ARTICOL:
In general grasimile sunt unul dintre subiectele tabu ale sexului frumos. Ne ferim de grasimi atunci cand dorim sa mancam �sanatos�, atunci cand observam cateva kilograme in plus pe talie sau atunci cand incepem un program sustinut de sport.

In general grasimile sunt unul dintre subiectele tabu ale sexului frumos. Ne ferim de grasimi atunci cand dorim sa mancam „sanatos”, atunci cand observam cateva kilograme in plus pe talie sau atunci cand incepem un program sustinut de sport.

Te sperie grasimile? Invata cum sa ti le faci prietene!Adevarul este ca grasimile ne sperie pe toate. Dar este oare motivata aceasta teama? Raspunsul este nu! Indiferent de stilul de viata pe care il ai, medicii specialisti in nutritie recomanda ca 30% din energia oferita de alimentele pe care le consumi pe parcursul unei zile sa provina din grasimi. Tot ceea ce trebuie sa stii este cum sa faci diferenta intre grasimile bune si cele rele.

Ar trebui sa eviti pe cat posibil consumul de grasimi rele (saturate) care favorizeaza cresterea colesterolului rau din sange. Produsele alimentare care contin in principal acest tip de grasimi sunt carnea grasa, lactatele cu indice de grasime ridicat, produsele de patiserie sau biscuitii.

Cele mai cunoscute grasimi bune (nesaturate) sunt Omega 3 si Omega 6, cunoscute si sub denumirea de „grasimi esentiale”. Printre alimentele care contin grasimi bune sunt: uleiurile si produsele pe baza acestora, margarina de calitate, maioneza, fructele oleaginoase –semintele, alunele de padure, fisticul, sau pestele.

Si pentru ca vorbim despre temeri in ceea ce priveste alimentatia corecta, ne propunem sa facem lumina si in ceea ce priveste un alt subiect legat de grasimi: margarina.

Margarina este o sursa excelenta de grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6.

Azi, margarina nu mai este fabricata prin hidrogenare ci prin amestecarea diferitelor uleiuri vegetale cu apa. Consistenta cremoasa este data de grasimea de palmier sau de cocos, care este o grasime solida si care se amesteca cu alte uleiuri uleiurile vegetale – de masline, floarea soarelui, rapita sau in – dupa ce a fost in prealabil topita. Pentru a face posibila amestecarea uleiurilor cu apa se foloseste un emulsifiant: lecitina din soia sau din galbenusul de ou. Organizatia Mondiala a Inimii (World Heart Federation) si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul de margarina ca sursa de grasimi bune datorita continutului sau de Omega 3 si Omega 6.

Pentru micul dejun, iti poti prepara chiar tu aceasta sursa de grasimi bune, margarina, in bucataria ta. Iata reteta margarinei de casa: topeste 20 de grame de grasime de palmier (o gasesti in supermarketuri) in bain-marie sau la microunde, adauga 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline si amesteca cu mixerul dupa ce ai introdus vasul intr-un bol cu apa si gheata. Cand compozitia se transforma intr-o smantana cremoasa, adauga 2 lingurite de galbenus de ou, continua sa mixezi, adauga 2 lingurite de lapte si amesteca pana obtii consistenta dorita! Poti adauga si putina verdeata sau orice condiment dupa bunul plac.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri