-Marar, patrunjel, leustean – frunze, in sare.
Se cumpara din piata, de la producatori autentici, legaturi de marar, patrunjel si leustean, frunze, cate 10-12 legaturi mai maricele, din fiecare.
Atentie ! Nu cumpara frunze de anason, crezand ca-i marar. Prinde frunzele de marar, intre degete si freaca frunza. Miros diferit. Cumpara frunze de patrunjel cultivat pentru verdeata, nu pentru radacina. Nu ocoli patrunjelul “batut”, ca niste flori marunte, de un verde intens.
Se spala frunzele sub jeturi de apa rece si se “scutura” de apa. Se pun separat in borcane, din fiecare, straturi de frunze cu tuplpina scurta si sare grunjoasa. Se “inghesuie”, in borcane de 0,4 Kg. Se pot pune straturi, in 3-4 zile, succesiv, pana se umple borcanul. La fiecare completare, se inghesuie frunzele existente in borcan, pana iese lichid sarat deasupra si apoi se pun noi straturi de frunze si sare grunjoasa.
Secret ! Se poate pune oricata sare grunjoasa. Cand se scot frunzele din borcan, se spala sub jet de apa rece si “saratura” dispare. Deasupra borcanului trebuie sa fie permanent strat de saramura, pentru a se pastra culoarea verde a frunzei. La contact cu aerul, frunza sarata se inchide repede la culoare.
Conservate astfel, frunzele de marar si patrunjel, in special, se pastreaza verzi. Uscate, frunzele de marar si patrunjel capata gust de fan si nu mai sunt nici verzi. Leusteanul uscat nu prinde gust de fan. Leustreanul conservat in sare se inchide totusi la culoare, probabil pentru ca tulpina fiind mai groasa, are o cantitate mai mare de apa.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?