Sfaturile bunicii ( II )

Saptamana trecuta ai citit prima parte a articolului Sfaturile bunicii. Astazi iti oferim alte sfaturi care in mod sigur te vor ajuta in bucatarie.
Saptamana trecuta ai citit prima parte a articolului Sfaturile bunicii. Astazi iti oferim alte sfaturi care in mod sigur te vor ajuta in bucatarie.

1. Cand amesteci untul cu zaharul pentru prajituri, mai adauga si 2 linguri de lapte in clocot pentru a deveni mai repede spumos.

2. Daca vrei sa nu-ti mai alunece pestele din mana cand il cureti, inmoaie degetele, inainte de a te apuca de treaba, in putina sare.

3. Daca iti ramane un os de peste in gat, inghite un albus de ou crud si osul va aluneca mult mai repede.

4. Oalele si cratitele foarte murdare se curata foarte repede daca se adauga in ele otet cu sare si se lasa sa dea in fiert.

5. Laptele tine mult mai mult, chiar daca este cald afara daca se pune in acesta o lingurita de bicarbonat.

6. Faina tine mai mult daca este depozitata in borcane de sticla si nu in pungi.

7. Mamaliga nu mai face cocoloase daca in loc sa o punem sa fiarba o amestecam in prealabil, 200 g de malai cu 1 litru de apa, o lingurita de ulei si sare dupa gust si o punem sa fiarba amestecand apoi doar din cand in cand.

8. Apa in care fierbi spanacul este excelenta pentru bijuteriile din argint. Le face sa arate ca si noi.

9. Salata verde este mult mai buna daca in loc sa o amesteci cu ulei o amesteci cu unt topit.

10. Coaja de banana curata foarte bine lucrurile din piele.

11. Supele prea sarate se dreg cu un ou batut iar mancarurile cu un cartof ras.

12. Daca vrei sa pastrezi mai multe zile albusurile de ou adauga peste acestea cateva picaturi de apa.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri