1. Daca ai cumparat miere nu o aduga peste alta miere aflata de mai mult timp intr-un borcan. Fermenteaza daca este amestecata.
2. La fel vasul de miere nu se va pune langa cel de sare pentru ca fermenteaza.
3. Apa in care se fierb macaroanele nu se mai revarsa daca se unge marginea superioara a oalei cu ulei.
4. Maioneza nu se taie daca inainte de a o amesteca bine se adauga si o bucatica de cartof fiert si ras.
5. Sticlele de bulion isi pastreaza mai bine continutul daca se leaga la gura cu un ceolofan dat prin albus de ou.
6. Aluatul pentru foietaj iese perfect daca este pregatit langa o fereastra deschisa. Cand este gata se mai pune timp de un sfert de ora la frigider.
7. Pentru a lasa aluatul de prajituri sa creasca frumos nu trebuie sa ungi si peretii tavii ci doar funful acesteia.
8. Pentru evitarea craparii carnatilor proaspeti la prajire se scufunda in apa clocotita si se dau putin prin faina inainte de a fi prajiti.
9. Daca nu vrei ca zaharul / sarea sa se umezeasca pune pe fundul borcanelor in care le depozitezi cateva bucati de sugativa.
10. Muraturile nu mai fac mucegai daca peste ele se pune un saculet din tifon care sa contina 3 linguri de mustar.
11. Cand vrei sa prajesti ceva pune un varf de cutit de sare inainte de a pune uleiul. Uleiul nu va mai sari din tigaie.
12. Galustele preparate din gris isi mentin o forma mai frumoasa daca in apa in care fierb se presara putina faina.
13.Sosul de rosii are un gust mai bun daca se adauga in el un cubulet de zahar si o lingurita de mustar.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare