1. Daca ai cumparat miere nu o aduga peste alta miere aflata de mai mult timp intr-un borcan. Fermenteaza daca este amestecata.
2. La fel vasul de miere nu se va pune langa cel de sare pentru ca fermenteaza.
3. Apa in care se fierb macaroanele nu se mai revarsa daca se unge marginea superioara a oalei cu ulei.
4. Maioneza nu se taie daca inainte de a o amesteca bine se adauga si o bucatica de cartof fiert si ras.
5. Sticlele de bulion isi pastreaza mai bine continutul daca se leaga la gura cu un ceolofan dat prin albus de ou.
6. Aluatul pentru foietaj iese perfect daca este pregatit langa o fereastra deschisa. Cand este gata se mai pune timp de un sfert de ora la frigider.
7. Pentru a lasa aluatul de prajituri sa creasca frumos nu trebuie sa ungi si peretii tavii ci doar funful acesteia.
8. Pentru evitarea craparii carnatilor proaspeti la prajire se scufunda in apa clocotita si se dau putin prin faina inainte de a fi prajiti.
9. Daca nu vrei ca zaharul / sarea sa se umezeasca pune pe fundul borcanelor in care le depozitezi cateva bucati de sugativa.
10. Muraturile nu mai fac mucegai daca peste ele se pune un saculet din tifon care sa contina 3 linguri de mustar.
11. Cand vrei sa prajesti ceva pune un varf de cutit de sare inainte de a pune uleiul. Uleiul nu va mai sari din tigaie.
12. Galustele preparate din gris isi mentin o forma mai frumoasa daca in apa in care fierb se presara putina faina.
13.Sosul de rosii are un gust mai bun daca se adauga in el un cubulet de zahar si o lingurita de mustar.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară