IN ACEST ARTICOL:
In incercarea de a ne mentine silueta apelam de multe ori la tot felul de diete mai mult sau mai putin sanatoase. De multe ori nu avem timpul suficient pentru a interpune in programul nostru zilnic si cateva exercitii fizice ori, chiar daca avem acest timp, de obicei minutele pentru putin sport isi fac loc in programul nostru seara cand suntem destul de obositi pentru a ne mai misca mainile si picioarele intr-un ritm alert.
In incercarea de a ne mentine silueta apelam de multe ori la tot felul de diete mai mult sau mai putin sanatoase. De multe ori nu avem timpul suficient pentru a interpune in programul nostru zilnic si cateva exercitii fizice ori, chiar daca avem acest timp, de obicei minutele pentru putin sport isi fac loc in programul nostru seara cand suntem destul de obositi pentru a ne mai misca mainile si picioarele intr-un ritm alert.

Tocmai de aceea silueta si sanatatea organismului raman sa se “sprijine” aproape in totalitate pe “umerii” alimentatiei. O dieta ce are grija de organismul nostru este cea disociata. Avantajul acestei diete este ca putem manca oricand cat poftim, doar sa mentinem categoria de alimente la care avem voie in acea zi.

Dieta disociata propusa de Motignac se refera la separarea lipidelor de glucide din alimentatia unei zile. Mai exact, in fiecare zi ai voie sa consumi proteine, insa fie asociate glucidelor, fie asociate lipidelor, niciodata toate trei.

O varianta “populara” a acestei diete este cea disociata pe zile. Mai exact, in fiecare zi putem manca cat dorim dint-o anumita categorie de alimente, spre exemplu fructe, carne, lactate etc.

Dieta disociata in 5 zile

In prima zi: puteti consuma numai carne, fiarta sau la gratar, nu prajita (include lipide). Se pot consuma de asemenea mezeluri usoare, cu cat mai putine grasimi, precum cele de pasare (in special pui sau curcan).

In a doua zi: se vor consuma numai legume, crude sau fierte. Nu se vor folosi sosuri cu uleiuri sau orice alt tip de condimente ce contin grasimi sau dulciuri (maioneza).

In a treia zi: se pot consuma lactate de diferite tipuri, fie branzeturi, iaurturi, lapte, exceptand smantana si cascavalul care sunt foarte bogate in grasimi.

In a patra zi: se poate consuma carne de peste, preferabil cod, ton sau stiuca.

In a cincea zi se vor consuma numai fructe. Acestea pot fi consumate ca atare, sub forma de sucuri (neindulcite), salate de fructe (fara adaosuri) etc.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri