O mancarica dulce-acrisoara potrivita mai ales pentru copilasi (d-aia si folosesc atatea diminutive), dar care si mie mi-a placut foarte mult. Prepararea nu dureaza mai mult de 30 de minute si ti-ar trebui urmatoarele ingrediente, pentru 2 portii:
2 piepturi de pui
1 morcov maricel sau 2 mai mici: in general eu caut morcovi cat mai mici pentru ca sunt mai dulci... dar fiecare cu ce prinde
2-3 maini de taietei, ideal sa fie de casa.
Nu, taieteii cumparati din magazin pe care scrie ca sunt "de casa" nu intra in categoria asta; daca totusi iti e lene sa faci asa ceva si nici la o bunica cu timp liber nu poti apela, macar ai grija cand ii cumperi sa fie cu oua
4 linguri de seminte de susan prajite
1 lingurita de miere
1 lingura de ulei de masline
sare
Acum diseca pipetul de pui sub forma de fasiute si pune-l la prajit intr-un vas ceva mai mare, astfel incat sa incapa si taieteii tot acolo, mai tarziu. Bineinteles ca-l pui la prajit in respectivul ulei de masline, da?
Intre timp, fii operativ si pune taietetii la fiert. Intr-un alt vas, evident. Nu te invat eu cum sa-i faci ca doar scrie pe punga. Sau stie bunica...
Cand puiul este pe jumatate facut adauga morcovii taiati fasiute cat mai subtiri.
Cand e gata pune susanul, mierea si taieteii, amesteca bine-bine si ia de pe foc. Nu ca a fost simplu? Acum poti servi, musai cat e cald.
Pofta buna!
sursa: https://jurnalculinar.blogspot.com/
O reteta de: Ioana Pasculet
Daca vrei si tu sa-ti publicam reteta pe Delly, nu ezita sa o trimiti aici.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?