Blogul din bucatarie: Prajitura televizor

12:07, 3 Iulie 2008 publicat în Lifestyle culinar

O alta reteta prezentata azi in blogul din bucatarie. Incearca si nu vei regreta!
Astazi iti prezentam o reteta preluata de pe blogul doamnei Madalina Taralunga

Nu am mai mâncat de ani buni prjiturica Televizor i m-am hotrât s o prepar.

Blat alb:

- 4 ou
- 4 linguri de ap
- 8 linguri zahr
- 8 linguri fin
- o linguri praf de copt stins cu zeam de lmâie sau oet

Se separ albuul de glbenu.Se bate albuul spum cu un praf de sare.Se adaug zahrul i se mai bate pân se topete zahrul.Se adaug glbenuurile pe rând i se omogenizeaz.
Se adaug fina,praful de copt i apa i se omogenizeaz uor cu lingura de lemn.
Se pune în tav,ideal ar fi s folosim hârtie de copt.Se d la cuptorul preînclzit i se las aprox. 25 de minute la 180 grade.

Foile maro(2):

- 125 g margarin
- 5 linguri zahr
- 1 ou
- 1 lingur cacao
- 12 linguri fina(dac se lipete de mâini i nu se poate întinde mai adugai fin puin câte puin)
- 1/2 linguri praf de copt stins cu zeam de lmâie sau oet

Se amestec toate ingredientele i se împarte coca în 2 care se întind i se coc pe dosul tvii.

Crem

- 1 l lapte
- 175 g amidon
- 300 g zahr
- 2 ou
- zeam de portocal
- 200 g margarin

Se pune laptele pe foc( se opresc 100 ml din el care se amestec cu zahrul,amidonul i oule btute).Se adaug i zeama de portocal.Când laptele începe s fiarb se adaug amestecul.Se amestec energic în crati pentru a nu se prinde,pân se îngroae.Se ia de pe foc,se las 10 minute i se adaug margarina i se amestec încet pân se omogenizeaz.

Asamblarea:

Se pune o foaie maro,jumtate de crem peste,blatul alb,se însiropeaz blatul alb cu zeama unei portocale,se adaug restul de crem apoi foaia maro.Se topete ciocolata cu o linguri de ulei(pentru luciu) i se pune deasupra.

Se d la rece iar a doua zi o sa fii tare mulumii de aceast prjituric.

Poft bun !





Autoare: Madalina Taralunga

sursa: http://albinuzza.ev.ro/

Aceasta reteta delicioasa in mod sigur merita sa fie incercata.

Spune-ne parerea ta!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri