O fi semanand ea cu o supa neaosa, insa smantana si oul adaugate la sfarsit ii dau toata savoarea. Asadar, sa vedem cum transformam noi supa de pui a bunicii intr-una cosmopolita. Mai intai, calmeaza-ti familia infometata: supa asta dureaza, ca nu-i la plic sa se faca singura. Cum carnea de pui trebuie sa fiarba incet si mult, pregateste-te sa te uiti la oala pret de vreo ora jumate. Tot e bine ca nu ai tu cine stie ce de facut, o sa se descurce si singura.
Astazi iti prezentam o reteta preluata de pe blogul doamnei Ioana Pasculet

O fi semanand ea cu o supa neaosa, insa smantana si oul adaugate la sfarsit ii dau toata savoarea. Asadar, sa vedem cum transformam noi supa de pui a bunicii intr-una cosmopolita.

Mai intai, calmeaza-ti familia infometata: supa asta dureaza, ca nu-i la plic sa se faca singura. Cum carnea de pui trebuie sa fiarba incet si mult, pregateste-te sa te uiti la oala pret de vreo ora jumate. Tot e bine ca nu ai tu cine stie ce de facut, o sa se descurce si singura.

Apoi sufleca-ti manecile si pregateste-ti ingredientele. Cam astea ar fi, sa faci o supa cat sa ajunga tuturor, ba sa mai ramana si pe maine:

1 pui intreg
2 cepe de marime potrivita
2 morcovi asisderea
1 telina (sau juma' de telina daca e un monstru din ala cum am vazut eu in ultra-super-hyper-marketul din care imi fac cumparaturile)
3 cartofi
2 ardei
o mana de orez
3 galbenusuri de ou
150 g de smantana

Si acum sa trecem la preparare. Ia tu o oala marisoara, umple-o cu apa (dar nu prea-prea ca o sa dea p-afara si pacat de aragazul ala proaspat spalat...sau nu?) si arunca puiul in ea. Acum da focul mic si pune-o la fiert. Gaseste-ti o ocupatie cat fierbe carnea, ca va dura ceva.

Cand o vezi ca incepe sa fiarba nu te grabi niciunde. Las-o sa dea in cateva clocote, sa iasa grasimea bine din puiul ala, ca doar asta e secretul supei. Stiu ca te-ai plictisit deja si familia iti plange zgomotos de foame, asa ca iti dau voie acum sa pui legumele. Curatate, dar intregi! Stii tu, iarna nu-i ca vara, iar supa nu e ciorba sa pluteasca bucatele de cartofi prin ea.

Acum vine o alta perioada de asteptare. Sper ca fumezi, doar-doar o trece timpul mai repede. Cat fierbe o leguma nu prea as putea sa iti spun exact, ca n-am stat sa cronometrez. Da' trei sferturi de ora tot poti sa o lasi. Numa e musai ca, cu 10 minute inainte de a inchide focul, sa arunci si orezul acolo. Sper ca ai realizat ca orezul nu e o leguma si nu l-ai pus de la inceput...

Putintica rabdare, te aproprii de momentul final. Opreste focul si apuca-te de pescuit legume. Bine, daca esti mai sclipitor putin vei folosi o strecuratoare. Acum tre'sa fii inventiv si sa te gandesti ce faci cu legumele ramase. Sa nu te prind ca le bagi inapoi in supa, am stabilit ca nu e ciorba, da? Uite, sunt buna si iti fac o recomandare: ia si niste carne din puiul deja fiert si pune de-o salata beuf. Daca nu stii cum, o sa te invat eu candva. Prea multe informatii dintr-o data strica :) .

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri