Cele mai periculoase mancaruri

Unele alimente pot fi periculoase pentru organism, fie pentru ca sunt preparate in mod necorespunzator, fie pentru ca in mod natural contin anumite concentratii de substante otravitoare.
Unele alimente pot fi periculoase pentru organism, fie pentru ca sunt preparate in mod necorespunzator, fie pentru ca in mod natural contin anumite concentratii de substante otravitoare.

S-a tot vorbit despre E-uri si alte substante care pot provoca sau grabi aparitia cancerului, bolilor digestive si nu numai.

Acrilamida este o substanta care se formeaza in timpul prajirii, coacerii sau frigerii alimentelor si poate dubla riscul de cancer ovarian sau uterin in cazul femeilor.

Aceasta se gaseste in paine, cereale, cafea, carne, cartofi, preparate la cuptor, in ulei sau la gratar. Tot ce este prajit, chiar si de origine vegetala, contine acizi grasi de tip trans si acrilamide.

Inainte de a cumpara alimente, citeste cu atentie informatiile de pe ambalaje si evita-le atat cat se poate pe cele bogate in grasimi! Unele lactate, produsele preambalate, de patiserie si fast food se inscriu pe lista mancarurilor interzise. Chiar si pestele, in special cel pane, contine grasimi nesaturate, desi se spune ca este cea mai usoara carne.

Iata cateva dintre cele mai periculoase produse comestibile:

1. Bauturile acidulate

... Mai cu seama cele foarte colorate! Majoritatea sucurilor carbogazoase sunt create nu pentru a potoli setea consumatorilor, ci pentru a o stimula. In afara de coloranti, in componenta acestor bauturi sunt incluse cantitati mari de zahar: un pahar cu Cola, de exemplu, contine echivalentul a 5 lingurite cu zahar! Variantele dietetice sunt de asemenea daunatoare, intrucat contin indulcitori artificiali de tip aspartam.

2. Batoanele cu ciocolata

... Despre care se spune ca pot potoli foamea gratie continutului lor hranitor, sunt in realitate create pentru a o stimula, dintr-un motiv simplu: combinatiile de zahar si adititvi chimici determina un bogat continut caloric si implicit nevoia din ce in ce mai mare a organismului de a le consuma.

3. Chips-urile

... In special cele preparate din piure de cartofi. In general, acest amestec contine carbohidrati, grasimi si aditivi alimentari. Atentionarea este valabila si in cazul cartofilor prajiti. Cartofii sunt daunatori si in stare cruda, deoarece contin glucide, metabolizate apoi rapid in zaharuri simple, usor absorbabile, care cresc nivelul de insulina, avand efect devastator asupra sanatatii.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri