S-a tot vorbit despre E-uri si alte substante care pot provoca sau grabi aparitia cancerului, bolilor digestive si nu numai.
Acrilamida este o substanta care se formeaza in timpul prajirii, coacerii sau frigerii alimentelor si poate dubla riscul de cancer ovarian sau uterin in cazul femeilor.
Aceasta se gaseste in paine, cereale, cafea, carne, cartofi, preparate la cuptor, in ulei sau la gratar. Tot ce este prajit, chiar si de origine vegetala, contine acizi grasi de tip trans si acrilamide.
Inainte de a cumpara alimente, citeste cu atentie informatiile de pe ambalaje si evita-le atat cat se poate pe cele bogate in grasimi! Unele lactate, produsele preambalate, de patiserie si fast food se inscriu pe lista mancarurilor interzise. Chiar si pestele, in special cel pane, contine grasimi nesaturate, desi se spune ca este cea mai usoara carne.
Iata cateva dintre cele mai periculoase produse comestibile:
1. Bauturile acidulate
... Mai cu seama cele foarte colorate! Majoritatea sucurilor carbogazoase sunt create nu pentru a potoli setea consumatorilor, ci pentru a o stimula. In afara de coloranti, in componenta acestor bauturi sunt incluse cantitati mari de zahar: un pahar cu Cola, de exemplu, contine echivalentul a 5 lingurite cu zahar! Variantele dietetice sunt de asemenea daunatoare, intrucat contin indulcitori artificiali de tip aspartam.
2. Batoanele cu ciocolata
... Despre care se spune ca pot potoli foamea gratie continutului lor hranitor, sunt in realitate create pentru a o stimula, dintr-un motiv simplu: combinatiile de zahar si adititvi chimici determina un bogat continut caloric si implicit nevoia din ce in ce mai mare a organismului de a le consuma.
3. Chips-urile
... In special cele preparate din piure de cartofi. In general, acest amestec contine carbohidrati, grasimi si aditivi alimentari. Atentionarea este valabila si in cazul cartofilor prajiti. Cartofii sunt daunatori si in stare cruda, deoarece contin glucide, metabolizate apoi rapid in zaharuri simple, usor absorbabile, care cresc nivelul de insulina, avand efect devastator asupra sanatatii.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară