IN ACEST ARTICOL:
Pe data de 8 noiembrie 2007, Comisarul European responsabil pentru Sanatate Markos Kyprianou a lansat 'Ziua Europeana a Gatitului si Alimentatiei Sanatoase', care are ca scop incurajarea alimentatiei sanatoase in randul copiilor, in vederea combaterii ponderii crescande a obezitatii infantile in Europa.
Anumite masuri concrete au fost deja adoptate odata cu lansarea Platformei de actiune a UE pentru alimentatie, activitate fizica si sanatate in 2005. Aceasta Platforma reuneste industria alimentara, ONG-urile si reprezentanti ai sectorului de publicitate. Participantii la aceasta initiativa au intreprins fiecare actiuni voluntare in vederea combaterii tendintelor de raspandire a obezitatii, precum suspendarea publicitatii facute bauturilor zaharate destinate copiilor, promovarea unei mai bune informari cu privire la alimentele servite in restaurante, reformularea retetelor in vederea diminuarii continutului de sare, zahar si a nivelurilor de grasimi, precum si promovarea activitatilor sportive in scoli.

- Pe plan legislativ, prioritatea este in prezent de a asigura etichetarea clara si informativa a alimentelor. Noi reguli menite sa asigure acuratetea indicatiilor privind sanatatea si valoarea nutritionala (precum 'continut redus de grasime', 'continut redus de zahar', etc.) vor intra curand in vigoare. Mai mult, Comisia examineaza in prezent cele mai bune modalitati de a face etichetele de pe produsele alimentare mai usor de inteles de catre consumatori.

- In fine, Comisia Europeana finanteaza numeroase proiecte referitoare la obezitate si la modul de alimentatie, prin intermediul Planului de Actiune pentru Sanatate Publica si al programelor-cadru din domeniul cercetarii. De exemplu, ''Reteaua Europeana a Inimii'' (European Heart Network) a primit o asistenta financiara de 1,7 milioane de Euro pentru proiectul sau intitulat ''Obezitatea infantila si bolile cronice asociate'', in timp ce proiectul HELENA (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence)

Un stil de viata sanatos in Europa datorita alimentatiei pe perioada adolescentei) are in vedere studiul obiceiurilor alimentare si a prevalentei obezitatii in randul tinerilor.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri