IN ACEST ARTICOL:
Fie ca e alb, negru sau rosu fiecare dintre noi am gustat macar o data in viata un pahar de vin. Cum am putea sa rezistam acestei tentatii ?
In perioada comunista s-au dezvoltat statiuni de cercetari viticole, cooperative si intreprinderi pentru industrializarea vinului.

Printre sortimentele de vinuri din Romania se numara: Busuioaca, Tamaioasa, Feteasca, Grasa, etc . Grasa este considerat o adevarata comoara a viticulturii romanesti, cu un gust de miez de nuca, catifelat si deosebit in toate sensurile.

Meseria de degustator al vinului

Aceasta meserie are la baza o istorie proprie dar si nenumarate legende. Un calugar iscusit chiar si-a putut da seama, gustand dintr-un butoi mare cu vin ca in acesta se afla bucati de piele si de de fier. Intr-adevar, dupa ce butoiul a fost golit, la fundul acestuia s-a gasit un siret de piele de care era legata o cheie. Aceasta pasiune te poate face sa stii la perfectie toate tipurile de vin, uneori chiar si de unde provin.

Care este procedeul? Vinul trebuie sa fie pus intr-un pahar incolor si cu picior, in forma de lalea. Incolor pentru a se putea vedere cu exactitate culoarea vinului, cu picior pentru a fi bine tinut cand este privit si forma de lalea pentru ca mirosul sa fie pastrat mai bine. Vinul se roteste putin pentru a simti mirosul si a se determina cantitatea de alcool. Mirosul iti ofera informatii legate de vechime, soi sau calitate.
Cea din urma etapa si cea mai importanta este degustarea. Gustul este cel care iti ofera informatiile necesare pentru a da o parere finala privind vinul din pahar.

Vinul este mereu apreciat pentru gustul si placerea oferita atat timp cat nu facem excese.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Puiu Călinescu, un gigant al comediei cu o viață marcată de lipsuri. „Nu a ținut la bani!” ”Moștenim 15-20% din genele părinților, restul este în mâinile noastre”. Dr. Roxana Voica, despre secretele longevității din perspectivă științifică Secretele Egiptului antic și domnia lui RAMSES AL II-LEA sunt readuse la viață în seria Ramses: ”Marele faraon al Egiptului”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri