Printre sortimentele de vinuri din Romania se numara: Busuioaca, Tamaioasa, Feteasca, Grasa, etc . Grasa este considerat o adevarata comoara a viticulturii romanesti, cu un gust de miez de nuca, catifelat si deosebit in toate sensurile.
Meseria de degustator al vinului
Aceasta meserie are la baza o istorie proprie dar si nenumarate legende. Un calugar iscusit chiar si-a putut da seama, gustand dintr-un butoi mare cu vin ca in acesta se afla bucati de piele si de de fier. Intr-adevar, dupa ce butoiul a fost golit, la fundul acestuia s-a gasit un siret de piele de care era legata o cheie. Aceasta pasiune te poate face sa stii la perfectie toate tipurile de vin, uneori chiar si de unde provin.
Care este procedeul? Vinul trebuie sa fie pus intr-un pahar incolor si cu picior, in forma de lalea. Incolor pentru a se putea vedere cu exactitate culoarea vinului, cu picior pentru a fi bine tinut cand este privit si forma de lalea pentru ca mirosul sa fie pastrat mai bine. Vinul se roteste putin pentru a simti mirosul si a se determina cantitatea de alcool. Mirosul iti ofera informatii legate de vechime, soi sau calitate.
Cea din urma etapa si cea mai importanta este degustarea. Gustul este cel care iti ofera informatiile necesare pentru a da o parere finala privind vinul din pahar.
Vinul este mereu apreciat pentru gustul si placerea oferita atat timp cat nu facem excese.
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani
Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, cu peste 220.000 de absorbante distribuite gratuit
Legea Dualității: cum integrăm partea luminoasă și pe cea întunecoasă în plan personal și profesional