Bunele maniere ne fac uneori viata mai dificila decat ar trebui sa fie. De cele mai multe ori preferam sa mancam acasa, cu mana si cu un genunchi cocotat pe coltul mesei. Alteori nu avem de ales si trebuie sa ne folosim toata indemanarea pentru a face o impresie buna la o masa eleganta.
Bunele maniere ne fac uneori viata mai dificila decat ar trebui sa fie. De cele mai multe ori preferam sa mancam acasa, cu mana si cu un genunchi cocotat pe coltul mesei. Alteori nu avem de ales si trebuie sa ne folosim toata indemanarea pentru a face o impresie buna la o masa eleganta. Iata cateva dintre cele mai importante reguli de care trebuie sa tinem cont in cadrul unei intalniri oficiale: 1. Ora rezervarii trebuie respectata! Sfertul de ora academic devine regula si in acest caz: daca intarziati mai mult de 15 minute rezervarea nu mai este garantata. Daca sunteti invitat, veniti cu 10 minute mai devreme. 2. Problema servetelului. Servetul se aseaza in poala fara a fi despaturit complet si nu poate fi folosit pentru a sterge tacamul ori fata. Daca va ridicati pentru a da un telefon ori a merge la toaleta sezati-l langa farfurie si nu pe scaun fiindca aceasta este o greseala din punct de vedere al manierelor la masa. 3. Tacamurile. Regula cea mai usoara spune sa incepi sa mananci cu tacamul cel mai departat de farfurie si sa le folosesti rand pe rand, de la exterior spre interior pe masura ce noi feluri de mancare iti sunt servite. 4. Regula gheisei. Nu suflati in mancare/ceai/cafea. Asteptati sa se raceasca! 5. Nu asezati coatele pe masa. Daca nu folositi decat o mana, aseazati-o in poala. 6. Nu vorbiti cu gura plina. Mestecati cu gura inchisa. Multumiti chelnerului cand va serveste. 7. Cat sa tai? Bucata de mancare trebuie taiata exact langa furculita. In plus, taiati numai pentru o imbucatura, nu faceti "soldatei". 8. Telefonul. Nu vorbiti la telefon in timpul mesei. Daca primiti un apel foarte important scuzati-va si ridicati-va de la masa. 9. Salutul. De fiecare data cand o doamna se ridica de la masa sau se aseaza, toti barbatii trebuie sa se ridice odata cu ea. 10. La sfarsit. Nu impingeti farfuria spre coltul mesei atunci cand terminati de mancat. Asteptati chelnerul sa o ia.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri