Valentine’s Day se apropie cu pași repezi, așa că dacă nu ai pregătit cadoul pentru partener, am astăzi câteva propuneri pentru ține. Propuneri de care va puteți bucura în doi, bineînțeles.

Autor: Carmina Nițescu

Ce zici de o cină în doi la care să savurați un pahar sau două de vin? Sau poate un spumant? Sau poate să îi adăugați și câte ceva de mâncare și să transformați seara în una memorabilă? Sau poate, și mai bine, să mergeți într-o scurtă vacanță unde să va bucurați de timp în doi, vinuri excelente și mâncare desăvârșită?

Pentru că Valentine’s Day este ocazia cea mai bună de a sărbători iubirea, anul acesta îți propun trei vinuri savuroase ce merg perfect cu ocazia, dar și trei idei de vacanțe la crame.

Încep cu vinurile care sunt toate românești, pe care le-am încercat în ultimul an și care merg tare bine savurate în tihna, în doi.

“Primul” este un vin creat de cei de la DespreVin.ro alături de Crama Gîrboiu și este un cupaj din Fetească Neagră, Syrah și Cabernet Sauvignon, recolta anului 2019. Vinul se deosebește orin arome de fructe roșii, prune afumate, mure, afine și puțin piper. Vinul este învechit în butoaie de stejar 55% și are 14,8% alcool, așa că este un vin care merge tare bine asortat cu ceva de mâncare și savurat în tihnă. Vinul merge tare bine cu brânzeturi maturate, dar și produse din carne, precum și cu cu fripturi de porc, vită sau miel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Dacă vrei să faci o surpriză persoanei iubite poți pregăti o cină romantică în doi chiar acasă. Alături de vinul “Primul” poți adăuga câteva produse gastronomice din magazinul online Revino Gourmet unde găsești o mulțime de tipuri de brânzeturi, produse din carne, dar și tot felul de alte bunătăți.

Al doilea vin pe care îl recomand a fi savurat cu ocazia Valentine’s Day este un vin alb semnat de Aurelia Vișinescu. Vinul Anima Chardonnay face parte din gama de top a cramei, a fost și el învechit în butoaie de stejar și oferă note de citrice și pepene galben, precum și fructe exotice, pere și puțină vanilie. Pentru cei ce iubesc vinurile albe și mai ales soiul Chardonnay, acesta este un vin festiv aș putea spune.

Al treilea vin pe care îl recomand este Anno 5 1909 de la Licorna Winehouse, cramă situată în regiunea Dealu Mare. Vinul este produs în ediție limitată de 1909 sticle și este realizat din struguri din ani diferiți: Fetească Neagră din recolta 2018, Cabernet Sauvignon și Merlot din 2016. Aromele de vișine, cireșe amare și prune uscate își spun cuvântul și în acest vin, așa că te las să îl descoperi în tihnă. Vinul a fost învechit în butoaie de stejar și budane (butoaie de stejar de 5000-7000 litri) însă cât timp și în ce cantitate rămâne secretul enologului. Vinul poate fi găsit direct la cramă, iar dacă iei legătura cu ei, află că în weekendul de Valentine’s Day poți merge chiar acolo pentru o degustare de vin. Tema degustării este legată de lansarea unor vinuri rose, așa că iată încă o idee numai bună de cadou pentru ziua iubirii.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Și dacă tot am ajuns și la capitolul călătorii, să știi că o vacanță într-un loc liniștit la care să te bucuri de adevărate experiențe de gastronomie și vin este mereu o idee bună. Așa că dacă nu ai petrecut încă o vacanță la cramă am în cele ce urmează câteva propuneri.

Liliac Lodge Batoș : situată în Transilvania, crama Liliac deține o cabană sus în deal în mijlocul viei. Cabană dispune de o singură camera pentru cazare iar la fața locului te poți bucură de o cină în doi cu degustare de vin. Merită să ajungi măcar o dată acolo! Liniștea este desăvârșită, iar peisajul extraordinar.

Conacul și crama Apogeum: situat în regiunea Dealu Mare, conacul dispune de două clădiri pentru cazare, de un restaurant, precum și de vinuri proprii. Recomand să ajungi aici numai cu rezervare și să te bucuri de mai multe vinuri din portofoliul lor. Vinul “Apogeum” este cel mai cunoscut și dă numele cramei, însă tot aici găsești și vinurile din colecția Valahorum.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Și pentru că mi-am propus că în acest articol să îți recomand 3 vacanțe la crame din regiuni diferite ale țării, ultima recomandare merge către crama Avincis din regiunea Drăgășani. Cu vinuri premiate în portofoliu, crama dispune de cazare și un restaurant, toate acestea fiind situate în mijlocul viei. Când vrei să îi faci partenerului tău o surpriză ia în calcul această locație pentru o adevărată experiență!


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri