Cum creăm rețete perfecte și asupra căror aspecte trebuie să ne concentrăm?

În ultimul timp, tot mai multă lume își dorește să învețe despre alimentația sănătoasă și gustoasă. Dar cum poți crea acele preparate delicioase și pline de savoare? Pe lângă un aspect desăvârșit și o listă de ingrediente naturale, mâncarea trebuie să aibă gust. Mai mult, un aliment gustos contribuie la starea de spirit a unei persoane și, de asemenea, poate avea un impact benefic asupra cantității de deșeuri pe care le creăm zi de zi. De ce? Un preparat ale cărui arome sunt incredibile nu va fi aruncat, ci va fi savurat până la capăt. Așadar, cum creăm rețete perfecte și asupra căror aspecte trebuie să ne concentrăm?

Folosește condimente proaspete

Acesta poate fi unul dintre cele mai importante elemente și poate schimba total gustul unui preparat. Așadar, înlocuiește piperul negru deja măcinat din magazin cu unul boabe și cumpără o râșniță specială pentru el. Același lucru este valabil și pentru coriandru, nucșoară sau alte mirodenii pe care le folosești frecvent. Mai mult, dacă le vei pune pentru pentru câteva secunde într-o tigaie încinsă, fără ulei, căldura le va potența aroma și va scoate și mai mult în evidență savoarea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Investește în vase de gătit

Gătitul în vasul greșit va avea un efect negativ asupra gustului mâncării și, din păcate, și asupra sănătății tale. Alocă timp atunci când îți alegi tigăile și tăvile și verifică exact materialele din care sunt făcute. De asemenea, chiar dacă piața abundă în modele strălucitoare, citește cu atenție care este compoziția lor și încearcă să nu depozitezi mâncarea în obiecte din plastic. Mai mult, nu te opri asupra vaselor de gătit, ci mergi mai departe către electrocasnicele pe care le folosești. Spre exemplu, alege un aragaz multifuncțional și performant care să aibă diferite funcții de gătit. Ai posibilitatea să achiziționezi modele cu cuptor electric, cu grill și care să îți ofere, în același timp, toate opțiunile necesare pentru a realiza orice rețetă îți dorești.

Oferă importanță temperaturii

Temperatura joacă un rol esențial în realizarea unui preparat suculent și savuros. În funcție de ceea ce gătești, ai grijă să respecți indicațiile privind temperatura. Mai mult, dacă prăjești ceva în ulei, așteaptă ca acesta să se încingă. Dacă nu este suficient de fierbinte, nu va găti preparatul, ci mai mult îl va fierbe, iar gustul final va avea de suferit. În schimb, dacă vrei să infuzezi usturoiul, niciodată nu vei face asta într-un unt încins. Doar la un foc mediu, această legumă va oferi acea aromă fină pe care cu toții o adorăm în pastele cu sos roșu. Apoi, citește cu atenție la ce temperatură se pregătește carnea și care sunt timpii de care trebuie să ții cont. Chiar dacă pare o artă inexactă, bucătăria este un domeniu extrem de precis.

Creează sosurile pentru salate

Salata este un preparat sănătos și plin de beneficii, iar sosul care îi potențează gustul trebuie să fie în aceeași linie. Așadar, renunță la variantele pe care le găsești în magazine și realizează chiar tu sosul. Poți încerca ulei de măsline sau avocado, lămâie sau oțet, semințe de floarea soarelui și chiar anumite ierburi, precum rozmarin sau oregano. În funcție de preferințe, ai posibilitatea să adaugi și condimente mai îndrăznețe, precum nucșoară sau chimen.

În plus, încearcă sa adaugi cea mai mare parte a grăsimii spre finalul procesului de gătire. Potrivit bucătarilor experimentați, o lingură de unt sau ulei pusă la sfârșit va oferi mai multă aromă decât patru sau cinci linguri adăugate la început.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri