Cei mai mulți dintre noi asociază lichiorul Jägermeister cu petrecerile. Dar băutura în sine – un lichior fabulos, renumit la nivel internațional și consumat pe întreg mapaomondul – are o istorie interesantă, arome inedite și o rețetă secretă veche de 80 de ani.

Jägermeister – istoria etichetei

Eticheta acestui lichior de origine germană afișează capul unui cerb care, deasupra, are o cruce. Te-ai întrebat vreodată ce semnifică? Ei bine, conform legendei fabuloase - în secolul al XVII-lea exista, în Germania, un tânăr pe nume Hubertus, un bărbat renumit al vremii care iubea vânătoarea. Pierzându-și soția (prințesa Floribana), a abandonat viața fastuoasă pentru a merge la vânătoare singur, în pădure, izolat de restul lumii. Acolo a văzut un cerb magnific cu o cruce deasupra coarnelor și a auzit o voce care îl îndemna să renunțe la viața disipată. Începând din acea clipă, Hubertus și-a schimbat viața pentru totdeauna: a renunțat la titlul său nobiliar și și-a abandonat toate bunurile materiale, chiar înainte de a fonda mai multe mănăstiri și de a deveni Sfântul Protector al Vânătorilor. De atunci, imaginea cerbilor cu cruce deasupra coarnelor a fost pe insigna de onoare a Maeștrilor Vânători (Jägermeister, în limba germană). De fapt, capacul și sigla de pe eticheta sticlei reproduc această imagine, împreună cu o frază care spune „Aceasta este insigna de onoare a vânătorului, pe care o protejează și o poartă ca scut atunci când practică onorabila profesie de vânător, pe care o onorează Creatorul și creațiile sale”. Termenul Jägermeister, în cinstea căruia a fost botezată băutura, se aplică celor care și-au câștigat respectul semenilor și al concetățenilor lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

La fel ca multe băuturi spirtoase, Jägermeister a fost savurat inițial pentru proprietățile sale digestive și medicinale

Rețeta acestei băuturi – secretă și bine înrădăcinată – este formată din 56 de ierburi, fructe și condimente: lemn dulce, portocală, șofran, nucșoară, mentă, anason, boia și alte 49 de elemente, dintre care patru sunt secrete și cunoscute doar de trei persoane din lume.

La prepararea băuturii, ingredientele solide sunt măcinate și amestecate cu apă timp de cinci săptămâni. Apoi, extractul obținut este combinat cu zahăr și alcool și îmbătrânit timp de un an în butoaie de stejar, după care este verificat, filtrat, testat și ambalat în cele din urmă în clasica sa sticlă verde.

Rezultatul este un lichior captivant, robust și intens (cu 35% alcool), care pentru mulți are un postgust medicinal interesant: un fel de amestec dulce de lemn dulce, malț și sirop.

A contat cine a zbierat mai tare

Metoda de băut este simplă: se consumă rece sau aproape înghețat. De asemenea, poate fi amestecat cu băuturi și diverse ingrediente pentru a face cocktailuri de neuitat.

Această aromă specială a triumfat de la lansarea sa comercială în 1935 , când Curt Mast a început să o producă în orașul Wolfenbüttel și a început să fie exportat în 1974, adunând treptat o mulțime de adepți internaționali.

O poveste incitantă....

Lichiorul Jägermeister aparține Mast-Jägermeister SE, o companie de familie germană fondată în 1878. Curt Mast a fost pasionat de vânătoare, păduri și natură și a decis să-și dedice noua băutură multor vânători care populau regiunea în acel moment. Din acest motiv, a ales numele de Jägermeister (maestru vânător, în limba germană) și imaginea cerbului Sfântului Protector al Vânătorilor, Hubertus, cu crucea dintre coarnele sale ca logo. În plus, estetica sticlei sau lichiorul de plante în sine face aluzie la păduri și natură.

Jägermeister în cifre:

1: Afacere de familie dedicată unui singur brand

4: Piața românească

8: Poziție printre primele 20 de mărci premium de băuturi spirtoase

35: Procent alcool

56: Ingrediente naturale

80 de ani: rețeta originală

97: Shot-uri de Jägermeister consumate în fiecare secundă

117: Țările în care este prezent

383: Controale de calitate la care este supusă băutura

1878: Anul înființării companiei Mast-Jägermeister SE

1890: Compania este înregistrată

1935: Crearea rețetei originale a lui Curt Mast

1960: Începe să fie exportat în Statele Unite

1973: Sponsorizează pentru prima dată o echipă de fotbal

89.000.000: Sticle vândute în 2021

Astăzi, sticla pătrată și decorată cu verde – cu eticheta ornamentată cu cerbul cu o cruce deasupra coarnelor – poate fi descoperită pe rafturile celor mai bune magazine de băuturi alcoolice, care cunosc valoarea acestei băuturi cu istorie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri