Iubești vinul și ai vrea să începi să-l prepari chiar tu, acasă? Sau poate că nu ești la prima încercare, dar vrei să te perfecționezi și să obții o băutură și mai bună decât în anii trecuți. Indiferent care este cazul tău, există câteva elemente esențiale pentru ca vinul să iasă exact așa cum îți dorești: clar, parfumat, rafinat și delicios.

Iată cum poți obține și tu acasă un vin limpede, cu un gust perfect, care va impresiona pe toți cei care îl vor gusta.

1. Cercetează piața și fă degustări

Dacă vrei să faci un vin bun trebuie, mai întâi, să știi ce gust are acesta, ce textură și ce note fine și subtile. De aceea, înainte să începi propriul proiect, este recomandat să cercetezi piața și să găsești acele licori rafinate pe care le adori.

Poți face acest lucru călătorind în crame și vinării celebre, precum Domeniile Davidescu, pentru a face degustări și pentru a aduce acasă câteva dintre secretele celor mai pricepuți producători de vin. Dacă nu ai nicio excursie în plan, poți cumpăra online sau din magazinele de specialitate vinuri diverse, pentru a stabili care este pe placul tău și pe care ai vrea să-l reproduci chiar tu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Voluntariatul: ce-i motivează pe oameni să ajute benevol şi cum ştii dacă eşti potrivit pentru asta Pulpe la cuptor cu rozmarin: o combinație simplă, dar delicioasă Hair therapy - serumuri, măști, infuzii. Secrete pentru un păr sănătos

2. Asigură-te că folosești cei mai buni struguri

Dacă folosești strugurii din propria ta vie, ai grijă ca vița să fie tratată doar cu produse și substanțe naturale, ecologice, de cea mai bună calitate. Apoi, asigură-te că fructele sunt culese exact la momentul potrivit. Dacă strugurii sunt prea acri sau prea copți, vinul nu va mai avea același gust plăcut.

Dacă nu ai struguri și plănuiești să îi cumperi, documentează-te bine cu privire la sursa lor de proveniență, la felul în care au fost tratați și la momentul în care au fost culeși.

În plus, optează întotdeauna pentru soiuri de struguri potrivite pentru prepararea vinului. Dacă vrei un vin alb clar și parfumat, folosește struguri Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc sau Muscat Ottonel. Dacă vrei să faci un vin roșu excepțional, limpede și plin de personalitate, alege soiuri ca Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir sau Shiraz.

5 semne clare că Ego-ul îți sabotează echilibrul Jupiter retrograd în Berbec și Pești: Care vor fi cele 3 zodii afectate masiv de această dublă energie retrogradă în următoarele luni de zile? Nu ne este permis niciodată ca părinți să invalidăm emoțiile copiilor noștri, să le ocolim, să ne lăsăm stânjeniți de exprimarea lor emoțională. Interviu cu Georgiana Spătaru, psiholog și terapeut, despre emoțiile copiilor noștri

Astfel, gustul final al produsului va fi de-a dreptul deosebit, parfumat și unic!

3. Nu grăbi procesul

De multe ori, ești nerăbdător să guști din propria producție. De aceea, grăbești destul de mult procesele naturale și nu lași vinul să se prepare în ritmul lui natural, necesar. Deseori, un vin tânăr, dar tulbure, cu depuneri este un semn că a fost făcut pe grabă și nu a fost lăsat să își urmeze procesul natural. Așadar, nu te grăbi să fermentezi mustul la temperaturi mari sau să pui vinul în sticle cât mai repede – lasă-l să devină limpede și clar, iar aromele intense ale strugurilor să rămână, pe cât posibil, în vin. Apoi, toarnă-l în sticle doar când pe fundul vasului nu mai observi depuneri.

4. Adaugă bentonită

Dacă nu mai ai răbdare și vrei neapărat să vezi cum a ieșit vinul, poți apela la o soluție ceva mai rapidă: bentonita. Aceasta se găsește la orice magazin de specialitate dedicat vinurilor și poate fi adăugată în vasele cu vin, pentru a grăbi procesul de limpezire. Specialiștii recomandă să se folosească o cantitate maximă de un gram de bentonită la fiecare litru de vin. Astfel, te vei bucura de efectul ei, fără a modifica în niciun fel textura, aromele și culoarea băuturii.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii 4 sfaturi utile pentru a avea o casă călduroasă și confortabilă iarna aceasta A fost odată un păr uscat și fragil...

Acestea fiind spuse, dacă vrei să obții un vin limpede și delicios acasă, urmează sfaturile de mai sus și nu uita că răbdarea și grija sunt ingredientele cheie pentru rezultate spectaculoase!

Sursa foto: Photo by Torsten Dettlaff from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri