15 Iulie 2020 publicat în Lifestyle culinar 12 share-uri

De-a lungul istoriei, bucătari și patiseri iscusiți din Franța au făcut artă din gastronomie, inventând și perfecționând rețete ale unor preparate care și astăzi continuă să fascineze gusturile celor mai pretențioși gurmanzi.

De Ziua Națională a Franței care este sărbatorită pe 14 iulie, foodpanda, platformă de food ordering, te invită să sărbătorești una dintre cele mai cunoscute și rafinate bucătării ale lumii, bucătăria franțuzească. De-a lungul istoriei, bucătari și patiseri iscusiți din Franța au făcut artă din gastronomie, inventând și perfecționând rețete ale unor preparate care și astăzi continuă să fascineze gusturile celor mai pretențioși gurmanzi.

Tarta sărată, specifică bucătăriei franțuzești și cunoscută sub denumirea de Quiche, nu mai are nevoie de nicio introducere. Extrem de versatilă și gătită într-un amalgam de combinații menite să bucure toate gusturile, este un preparat ușor, care poate fi consumat atât ca aperitiv, cât și ca fel principal, alături de o salată simplă, la prânz sau la cină. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald
Foto: By Brent Hofacker /Shutterstock

Următorul preparat crează echilibrul culinar perfect între crusta crocantă din pesmet de la exterior și consistența cremoasă a cașcavalului aproape topit, din interior. Este vorba, desigur, de celebrul Cordon Bleu, a cărui denumire este legată de distincția dată celor mai talentați bucătari francezi. 

Cu originile în regiunea Provence a Franței, Ratatouille este o tocană de legume delicioasă, care îmbină savoarea mai multor legume de sezon: vinete, ardei, dovlecei, roșii, ceapă și ciuperci Champignon. Numele acestui preparat franțuzesc a inspirat filmul cu același nume, care evocă peripețiile simpaticului șobolan Remy, în drumul său de a deveni un chef celebru și a cărui specialitate era chiar Ratatouille. 

Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Un alt preparat franțuzesc, care potrivit istoricilor este unul dintre cele mai vechi ale acestei bucătării, este Coq au vin. Acesta surprinde și astăzi prin rafinamentul unui amestec simplu: carne de pui gătită în vin, ceea ce îi oferă o frăgezime aparte. 

Când te gândești la Franța și ale sale preparate culinare fine este imposibil să nu amintești de Foie gras, pentru care francezii au dus prepararea sa la cel mai înalt nivel, aproape de artă. 

Unul dintre deserturile specifice patiseriei franțuzești este Mille-feuille sau, în traducere, „o mie de foi”. Celebrul chef Marie-Antoine Carême a fost cel care a perfecționat rețeta acestui desert fin, cremos și delicat.

Foto: By Lanav /Shutterstock

Un alt desert a cărui proveniență este legată de Franța este eclerul. Până la jumătatea secolului al XIX-lea, acesta s-a numit pain à la duchesse, iar forma și compoziția sa erau diferite față de ceea ce cunoaștem astăzi. Se spune că tot celebrul Marie-Antoine Carême a fost cel care a adus eclerul la forma lui actuală. 

Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Din lista noastră nu puteau lipsi clătitele, mai ales celebrele Crêpe Suzette, a căror istorie destul de incertă a dat naștere unei serii de legende care fascinează publicul și astăzi. Conform uneia dintre acestea, se pare că au fost inventate din greșeală de un ucenic patiser mult prea grăbit pentru a-i servi desertul viitorului rege al Angliei, Edward al VII-lea, care din neatenție a vărsat alcool peste clatitele fierbinți, acestea luând foc pentru scurt timp.

Ulterior, viitorul rege s-a arătat deosebit de încântat de noua rețetă încât a sugerat ca aceasta să poarte numele unei tinere aflate în anturajul său, pe care o chema Suzette. O altă istorie leagă numele lor de numele de scenă al unei actrițe, Suzette, care juca în binecunoscutul teatru Comédie-Française.

McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Foto fr si main: By nelea33 /Shutterstock 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri