Salatele au devenit de-a lungul timpului unele dintre cele mai versatile și sănătoase preparate culinare, iar sezonul cald este cel mai potrivit pentru a le consuma, datorită varietății mari de legume proaspete care asigură ingredientele lor de bază.

Potrivit foodpanda, platforma de food ordering din România, în topul celor mai comandate salate de către utilizatorii foodpanda în ultimul an se află salata Caesar, salata grecească, cea cu ton, urmate de salata tabbouleh și cea mediteraneană.

În continuare, foodpanda îți prezintă 10 rețete de salată din jurul lumii care au intrat rapid în preferințele gurmanzilor din România.

Salata Caesar se află cu siguranță printre cele mai faimoase preparate culinare din întrega lume, ale cărei ingrediente simple: salată verde, piept de pui, roșii, crutoane, parmezan și dressing Caesar, fascinează publicul și astăzi. Deși foarte mulți sunt tentați să asocieze numele său cu cel al împăratului roman, se pare că aceasta poartă numele celui care a inventat-o în restaurantul său din Mexic, Caesar Cardini, un american de origine italiană. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald

Originară din Nisa, Franța, salata Nicoise păstrează specificul mediteranean al locului în care a fost creată, îmbinând legumele proaspete precum salata mixtă, roșiile, fasolea verde, ceapa roșie și măslinele cu peștele – ton și anșoa – și ou fiert. 

Specifică bucătăriei libaneze, salata Tabbouleh este alegerea perfectă pentru o zi toridă de vară, datorită ingredientelor sale: pătrunjel din abundență, roșii, lămâie, mentă, ceapă, grâu zdrobit și ulei de măsline. 

Salata Cobb este una dintre cele mai cunoscute salate americane, care aduce împreună un mix savuros de ingrediente precum bacon prăjit, pui, avocado, salată, ou fiert, roșii cherry, gorgonzola și valeriană. Se spune că rețeta ei a fost inventată în anii `30 la Hollywood, în restaurantul Brown Derby. 

Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

O altă rețetă de salată din bucătăria americană este salata Waldorf care se pare că ar fi fost creată la sfârșitul secolului al XIX-lea în New York, de către bucătarul Oscar Tschirky, în hotelul Waldorf, cu ocazia unui bal. În prezent, există mai multe versiuni ale rețetei de salata Waldorf.

Salata Ezme este un preparat specific bucătăriei turcești pregătită cu roșii proaspete, ceapă și pătrunjel, tocate foarte mărunt, proces ce îi potențează și mai mult aroma. De altfel, ezme înseamnă zdrobit în limba turcă.

Cu ingrediente puține, dar foarte savuroase, salata Caprese este un preparat vedetă al bucătăriei italienești, împrumutând numele insulei în care a fost inventată, Capri. Roșiile, mozzarella proaspătă, oregano și uleiul de măsline sunt ingredientele ce compun salata, oferindu-i acea savoare mediteraneană. 

10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

Cu o istorie destul de misterioasă, salata de boeuf este un preparat îndrăgit de generații întregi. Aceasta a fost inventată de bucătarul belgian Lucien Olivier, care în a doua jumătate a secolului al XIX-lea se afla în poziția de chef al Hotelului Hermitage din Moscova. Se pare că rețeta originală cuprindea o selecție rafinată de ingrediente precum vânat, caviar, crabi sau prepelițe, însă acesta nu a dezvăluit-o niciodată.

Salata grecească păstrează cu siguranță cel mai bine gustul verii datorită amestecului de legume proaspete – roșii, castraveți, ardei verde, ceapă – cu brânză feta și măsline kalamon. 

Cunoscută și sub denumirea de salata Șopska, salata bulgărească este destul de asemenătoare celei grecești din prisma legumelor, însă se caracterizează prin adaosul de șuncă presată și ou fiert tare. 

10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag 10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase 10 paltoane și pelerine de ploaie practice, dar șic, care te vor proteja de umezeală și apa rece

Foto fr si main: By Liviu Gherman /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri