Femeile isi petrec in medie doi ani din viata gandindu-se la mancare.

Femeile isi petrec doi ani din viata gandindu-se la mancare se arata intr-un studiu ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail. Se pare ca femeile petrec mai mult de 44 de minute pe zi, un total de 5 ore si 9 minute in fiecare saptamana, aproximativ o zi in fiecare luna, o perioada de un an si 11 luni dintr-o viata de adult cugetand la felul in care o sa-si incante papilele gustative sau visand cu ochii deschisi la micile gustari dintre mese. La polul opus se afla insa barbatii, care spre deosebire de femei, pierd 39 minute pe zi sau 10 zile pe an, adica in medie un an si 7 luni din viata unui adult facand acelasi lucru.

Studiul recent a fost efectuat de o companie britanica si a avut in vedere opiniile a 4000 de participanti. Punand cap la cap informatiile furnizate de participanti, oamenii de stiinta au venit cu o concluzie extrem de interesanta: una din 10 persoane din Marea Britanie se trezesc in miezul noptii gandindu-se la mancare, in timp ce 15% obisnuiesc sa viseze in mod frecvent fel si fel de delicatese culinare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Majoritatea celor care au luat parte la studiu au recunoscut ca incep sa se gandeasca la masa de pranz undeva in jurul orei 11 a.m. si in jurul orei 2.45 pm incep sa se gandeasca deja la ceea ce vor servi in timpul cinei.

In plus, unul din 5 britanici au recunoscut ca sunt obsedati in privinta mancarii, o treime dintre acestia afirmand ca gandul la bunatatile pe care le vor servi la urmatoarea masa a zilei reprezinta unul dintre lucrurile la care se gandesc cu placere si care ii ajuta sa depaseasca ziua de lucru.

De asemenea, 27% dintre respondenti au afirmat ca uneori notiunea de mancare si tot ceea ce reprezinta aceasta le controleaza mintea si ca reprezinta unul din lucrurile pe care le au in mod constant in minte de-a lungul unei zile normale de lucru. Una peste alta, patru din cinci persoane au recunoscut ca mananca peste limita normalului, in timp ce 20% au marturisit ca sunt dependenti de mancatul in exces.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Pe de alta parte, aproape jumatate din persoanele intervievate au declarat ca mananca regulat chiar si in lipsa senzatiei de foame, din obisnuita sau din diverse motive, si unul din 10 oameni se simt prinsi intr-un lant al slabiciunii si al mancatului excesiv.

“Aceste rezultate ne demonstreaza rolul important pe care mancarea il joaca in viata noastra din moment ce petrecem aproximativ o ora pe zi doar cu gandul la ea. Sa ne mai mire faptul ca nu putem scapa atat de usor de kilogramele in plus?”, a declarat unul dintre reprezentantii Appesat pentru Daily Mail. Sa ne mire?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri