Se spune ca nu poti intelege cultura unei tari pana cand nu consumi mancarea si bauturile traditionale ale acesteia. Atunci cand vine vorba despre China, aceasta afirmatie este fara indoiala cea mai potrivita. Este o tara cu o cultura complet diferita fata de tot ce exista pe batranul continent, diversitatea si frumusetea sa fiind inedite. Traditiile Chinei au fost de-a lungul timpului prea putin cunoscute, insa acum ea este descoperita de tot mai multi turisti.

De asemenea, textura fiecarui ingredient trebuia sa se imbine perfect cu a altuia. De exemplu, daca un ingredient este crocant, va fi alaturat unuia moale si delicat, asa cum un condiment va fi imbinat mereu cu un element dulce si bland, echilibrul fiind cel mai important, exact asa cum este reprezentat semnul Yin si Yang.

Bucataria chinezeasca este considerata ca fiind a doua cea mai buna din lume, dupa cea franceza. De altfel, cele doua se asemenea in anumite privinte. Totusi, una din diferentele majore intre stilul european de gatit si cel chinezesc este reprezentata de sosuri. Chinezii prepara cele mai bune si elaborate sosuri, secretul constand in retetele putin cunoscute si in ingredientele de cea mai buna calitate care le dau viata.

Un alt aspect cultural celebru al bucatariei chinezesti este acela al ustensilelor folosite pentru mancat. „Betele” traditionale reprezinta echivalentul furculitei europene. Cu ajutorul lor se consuma specialitatile exotice ale Chinei, iar pentru cineva care nu le-a folosit, poate parea foarte dificil la inceput, aproape imposibil.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Astazi, toate restaurantele de profil ofera posibilitatea de a alege intre tacamuri traditionale europene si bete. In restaurantele de lux betele pot fi realizate din argint sau alte materiale scumpe, iar in cele mai putin pretentioase se folosesc bete din lemn sau bambus.

Cu avataje si dezavantaje, dar de o diversitate foarte mare, arta culinara chinezeasca incepe sa aiba din ce in ce mai multi admiratori si in Romania. Merita incercata, daca nu ati facut asta deja.

Autor: Andrei Dutulescu

Sursa: yuppy.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri