Lucrarea „Aperitive“ a maestrului in arta culinara Nicolae Olexiuc constituie un mic univers gastronomic, bine structurat, care cuprinde o gama larga de retete practice si simple. Cei interesati vor gasi in aceasta carte numeroase moduri de preparare a mancarurilor, care pot fi realizate in timp relativ scurt si cu efort minim. In lupta zilnica cu rutina din alimentatie, pentru cei interesati cartea constituie un adevarat ghid.
Cu aceasta lucrare Nicolae Olexiuc se evidentiaza inca o data ca un bun si profund cunoscator al gastronomiei, rezultat al experientei capatate in cei peste 60 de ani de activitate in domeniul artei culinare insotita de lansarea a peste 30 de titluri de lucrari de specialitate.
Varietatea preparatelor culinare prezentate in lucrarea de fata va satisface cele mai pretentioase gusturi, va oferi multora dintre dumneavoastra, de la cei neinitiati la cei cu oarecare practica in domeniul gastronomiei, un instrument util de lucru. Arta gastronomica nu se rezuma numai la a sti sa gatesti sau a manca bine; acest univers al alimentatiei merita explorat cu interes, imaginatie si inventivitate. Iar autorul cartii de fata contribuie la realizarea acestui deziderat.
Nicolae Olexiuc Colea si-a desfasurat activitatea in renumite restaurante din Bucuresti: Capsa, Athenee Palace, Gambrinus etc. A fost distins cu numeroase premii si diplome. Este considerat, daca nu primul, in orice caz printre cei dintai tehnicieni autori de carte de bucate din Romania.
Autor: Nicolae Olexiuc Colea
Editura Teora
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!