3 Noiembrie 2011 publicat în Culinar 1 share-uri

World Vision Romania a organizat pe data de 27 octombrie 2011 un atelier de gatit pentru mamele din comuna Scaesti, judetul Dolj, in cadrul caruia peste 10 mame au invatat sa gateasca sanatos pentru copiii lor si au primit sfaturi despre alimentatia potrivita a acestora.

Atelierul a fost sustinut de prezentatoarea TV Melania Medeleanu si Monica Rosu - autoarea blogului culinar The Foodie Family, care a pregatit 3 retete diferite pentru mamele prezente. Evenimentul este parte integranta a campaniei „Mame bune, copii sanatosi” si are ca scop educarea tinerelor mamici in sensul unei nutritii sanatoase si constientizarea lor cu privire la importanta diversificarii corecte a alimentatiei.

Organizarea unui astfel de eveniment vine pe fondul unei nevoi relevate de diverse studii privind starea de sanatate si de nutritie a copiilor. La nivel national, 59,3% dintre copiii cu varsta de 1 an manifesta anemie legata de deficienta de fi, una dintre principalele cauze fiind aceea ca mamele nu cunosc principiile unei nutritii echilibrate (50% in comparatie cu tarile vest-europene). Astfel, in România, in mediul rural, alaptatul la san se intrerupe inainte de 6 luni in peste 55% din cazuri, iar diversificarea alimentatiei se face in mod haotic. Situatia este cu atat mai grava in zonele rurale sarace, intrucat anemia si distrofia (copii cu greutate si inaltime sub cea normala varstei) sunt direct influentate de saracie si nivelul redus de educatie a mamei.

Kudika Tarot

Pe langa organizarea atelierului de gatit, World Vision a dezvoltat si tiparit 5 brosuri cu retete pentru copiii cu varsta peste 6 luni, pentru a invata mamele cum pot folosi mai bine resursele existente si pentru a le incuraja sa foloseasca legumele autohtone in pregatirea mesei celor mici. Brosurile au fost oferite atat mamelor care au fost perezente la eveniment, cat si celorlalte mame care fac parte din programul World Vision. Totodata, World Vision a realizat pliante care promoveaza alimentatia exclusiva la san pana la varsta de 6 luni, furnizand informatii de baza despre alimentatia complementara si sfaturi utile celor care cresc si ingrijesc copii.

Organizarea unui astfel de eveniment este mai mult decat binevenita, mai ales pentru mamicile din mediul rural care nu prea au acces la informatie. Pentru mine, aceasta a fost prima interactiune cu mamele din programul „Mame bune, copii sanatosi”. Mi-a facut foarte mare placere sa fiu printre ele, sa vorbesc cu ele, sa le aflu problemele, nevoile. A fost o adevarata experienta care m-a incarcat si mi-a intarit dorinta de a le ajuta”, a declarat Melania Medeleanu.

Citeste si:
Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii
Idei creative și super...

Ma bucur ca am avut ocazia sa impartasesc din experienta mea de mama si altor mame care isi doresc sa invete pentru a putea sa isi creasca sanatos copiii. A gati sanatos nu este greu si nici nu trebuie sa coste foarte mult. Trebuie doar sa stim sa valorificam resursele pe care le avem” a declarat Monica Rosu, autoarea blogului culinar The Foodie Family.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri