25 Aprilie 2019 publicat în Culinar 7 share-uri

Doua sugestii delicioase si hranitoare ca sa iti deschidem apetitul:

Comunicat de presa

Hai ca poti, nu mai e mult! Postul este o perioada de purificare fizica, dar mai ales spirituala. Cand postim ne simtim mai impacati cu noi insine si avem grija sa fim mai toleranti cu cei din jur. Desi unii o vad ca pe o incercare extrem de grea, nu e nevoie decat de ambitie si organizare; finalmente, o iesire din rutina nu face decat bine trupului si mintii tale. O sa te simti mai eliberat/a, o sa vezi!

Ai impresia ca nu poti tine diete din care sa excluzi proteinele animale? Acum ai o varietate de alternative vegetale la dispozitie – si nu vorbim doar despre produse locale, ci si despre cele provenite din tari exotice. Asa ca uita de ‚abstinenta’ – pana la urma purificarea nu are legatura cu infometarea – si bucura-te de optiuni culinare multiple, de la salate pana la varii seminte sau produse vegetale care imita gustul carnii sau al branzeturilor. Tine doar de tine sa iti faci timp sa le incerci. Noi venim cu doua sugestii delicioase si hranitoare ca sa iti deschidem apetitul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

1. Hummus in 3 culori

Hummusul este o pasta al carei ingredient pricipal este nautul. Originar din tarile arabe, hummusul a devenit foarte popular in intreaga lume datorita versatilitatii si gustului inconfundabil.

Ingrediente:

  • 1 conserva 400g naut bio
  • 2 linguri pasta tahini bio
  • 1-2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri zeama de lamaie (sau lime)
  • 1 sfecla mica coapta sau fiarta la aburi
  • 1/2 avocado bine copt
  • pentru decor: paprika, coriandru (sau patrunjel) si rodie

Mod de preparare:

Clateste nautul in apa rece si zdrobeste-l in robotul de bucatarie sau in blender.

Adauga tahini, usturoiul zdrobit, sarea si sucul de lamaie. Apoi, treptat, uleiul de masline si, daca mai este nevoie, putin lichid din conserva.

Imparte sosul in trei parti. Prima parte proceseaz-o impreuna cu sfecla coapta sau fiarta si decoreaza cu patrunjel sau coriandru tocat marunt. Cea de-a doua parte amestec-o cu avocado zdrobit si decoreaz-o cu seminte de rodie. Cea de-a treia parte de hummus decoreaz-o cu paprika si adauga un fir de ulei de masline.

Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Serveste toate cele trei variante de hummus cu chipsuri de tortilla sau pe felii de paine.

2. Lichior de oua vegan

Testeaza varianta mai sanatoasa si usor de preparat a clasicei retete americane. Acum o poti savura in fiecare zi, cu un efort minim.

Ingrediente:

  • 250 ml lapte de caju (apropo, il poti prepara chiar tu, daca vrei)
  • 1 lingurita sirop de artar
  • praf de scortisoara
  • praf de nucsoara

Mod de preparare:

Incalzeste putin laptele de caju

Adauga siropul de artar

Amesteca si completeaza, dupa gust, cu scortisoara si nucsoara

Nu uita, postul este despre a-ti depasi limitele si a te concentra pe disciplina mentala si culinara. Daca te respecti si iti acorzi atentia cuvenita, vei vedea cu cata usurinta poti depasi aceasta perioada, savurand preparate de post care iti vor bucura papilele gustative. Si care, cine stie, iti vor genera o noua "dependenta"... sanatoasa!

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase GUINOT se alătură marilor branduri de frumusețe în El Studio Titulescu

* Informatii oferite de Goveggie.ro

Foto homepage: AS Food studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri