De cele mai multe ori, atunci când simţi nevoia să mănânci o gustare dulce, alegi de pe raftul magazinelor ceea ce îţi este la îndemână. Cu toate acestea, există o mulţime de reţete pe care le poţi face acasă, rapid şi fără efort, pentru a obţine cele mai sănătoase gustări, pe care să le împarţi cu cei dragi. Iată 7 reţete de gustări dulci, care vor înlocui cu succes ciocolata din magazine!
Trufe cu ciocolată şi alune de pădure
Photo by rawpixel.com from PexelsO alternativă mai sănătoasă şi mai gustoasă la ciocolata din magazine este reprezentată de trufele cu ciocolată şi alune de pădure. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă:
- 200 g de ciocolată neagră
- 200 ml de smântâna pentru gătit
- 100 g de alune tocate mărunt
- 2 linguriţe extract de vanilie sau rom
- 2 linguriţe de coniac
Foloseşte o oală, unde vei adăuga smântâna pentru gătit. Pune compoziţia pe foc şi amestecă treptat, până ajunge aproape de punctul de fierbere. Adaugă şi bucăţile de ciocolată neagră şi amestecă din nou, până obţii o cremă fină. Pune cele două linguriţe de extract de vanilie şi coniacul, precum şi alunele de pădure şi amestecă bine, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Toarnă crema într-o tavă şi las-o la frigider aproximativ 60 de minute, până când compoziţia devine solidă. După o oră, scoate tava şi formează mici biluţe, cu ajutorul mâinilor, presărând fulgi de cocos sau cacao, după gust. Te vei bucura de trufe gustoase şi sănătoase, în cel mai scurt timp!
Măr copt cu scorţişoară
Foto: RitaE, PixabayCine nu iubeşte merele coapte? Desertul copilăriei, de care te poţi bucura în familie, poate fi gata în doar câteva minute, cu ajutorul cuptorului cu microunde. Vei avea nevoie de câteva mere, în funcţie de mărimea cuptorului, pe care să le tai în bucăţi groase. Pune bucăţile de măr într-un vas şi presară zahăr brun, scorţişoară, şi câteva stafide. Comandă aici miere de Manuka, ideală pentru aceste deserturi delicioase, care îi vor oferi mărului copt un gust puternic şi aromat.
Acoperă totul cu o folie şi porneşte cuptorul pentru aproximativ 3-4 minute, până când merele se înmoaie. Serveşte rece sau cald, după preferinţe!
Macarons cu cocos
Foto: by Alizee Marchand from Pexels
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi separat, la foc mic, topeşte 1-2 linguri de unt de cocos. Adaugă 2 pahare de fulgi de nucă de cocos, câteva picături de esenţă de vanilie şi 4-5 linguri de miere de Manuka originală, până când compoziţia se încheagă uniform. Creează bile mici de macarons sau foloseşte forme pentru prăjituri şi pune-le la cuptor timp de 10-15 minute, până când acestea se rumenesc. Bucură-te de un desert proaspăt şi rapid, chiar la tine acasă!
Desert cu ricotta şi lămâie
Pe lângă clasica prăjitură ricotta al limone, poţi pregăti un desert rapid, în casă, cu ajutorul câtorva ingrediente. Pregăteşte câteva boluri, în care vei turna 2-3 linguri de brânză ricotta, puţin suc de lămâie şi câteva linguriţe de esenţă de vanilie. Adaugă şi zahăr după gust şi pune compoziţia la frigider. Adaugă şi câteva fructe de pădure şi serveşte-le după cină! Este un desert uşor, potrivit pentru consum după o masă grea.
Acadele cu iaurt
Foto: PexelsPentru această reţetă perfectă pentru cei mici, în zilele toride de vară, vei avea nevoie de beţişoare pentru acadele şi de forme pentru ele, de iaurt grecesc, de miere de Manuka şi de câteva fructe, precum căpşuni sau zmeură. Amestecă compoziţia şi pune-le la congelator, pentru a te bucura de un desert dulce şi gustos.
Desert cu căpşuni şi oţet balsamic
Foto: by Nathan Cowley from PexelsPentru acest preparat delicios făcut în casă, vei avea nevoie de câteva căpşuni coapte, pe care să le tai în felii. Pune-le într-un bol şi adaugă câteva picături de oţet balsamic, cât să le dea o savoare dulce-acrişoară, deosebită. La alegere, poţi adăuga şi 1-2 linguri de ricotta şi puţină mentă.
Migdale în ciocolată
Cu ajutorul migdalelor, poţi obţine o gustare dulce, care va fi gata în doar câteva minute. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius, în timp ce într-un castron mare vei adăuga migdale, sirop de agave, miere şi puţină sare. Pune migdalele în tavă şi coace timp de 10 minute, întorcându-le treptat, pentru a nu se arde. Nu uita să pui folie deasupra! Adaugă pudra de cacao şi lasă migdalele să se răcească bine, după care sunt gata de consum!
Cele mai bune deserturi se pot pregăti acasă, cu ajutorul unor ingrediente simple, cum sunt fulgii de cocos, mierea, lămâia sau cacao pudră. În acest fel, poţi să alegi exact ingredientele pe care ţi le doreşti şi în orice cantitate, pentru a te bucura de gustări dulci, preparate rapid.
Foto homepage: Pexels
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară