2. Desertul Semifreddo
Dacă Panettone nu este alegerea ta preferată, Lavazza îți sugerează ca alternativă o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso.
Ingrediente
- 100 ml de cafea
- 4 ouă
- 119 grame de zahăr
- 260 ml frișcă
- 100 ml de cafea
- 50 grame blat
- 6 grame gelatină
- Sos de caramel
Mod de preparare
Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr.
Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr.
Înmoaie gelatina în apă rece.
Bate frișca.
Combină frișca cu gălbenușurile.
Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.
Adaugă albușurile amestecând de jos în sus.
Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară.
Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită.
Așaz-o în congelator timp de 6 ore.
Mod de prezentare
Taie o felie de semifreddo.
Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °.
Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel.
* Retete oferite de Lavazza
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro