21 Decembrie 2018 publicat în Culinar 2 share-uri

Iată 2 rețete de deserturi speciale și delicioase de Crăciun pe bază de cafea aromată.

2. Desertul Semifreddo

Dacă Panettone nu este alegerea ta preferată, Lavazza îți sugerează ca alternativă o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso.

Ingrediente

  • 100 ml de cafea
  • 4 ouă
  • 119 grame de zahăr
  • 260 ml frișcă
  • 100 ml de cafea
  • 50 grame blat
  • 6 grame gelatină
  • Sos de caramel

Mod de preparare

Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr.

Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr.

Înmoaie gelatina în apă rece.

Bate frișca.

Combină frișca cu gălbenușurile.

Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.

Adaugă albușurile amestecând de jos în sus.

Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară.

Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Așaz-o în congelator timp de 6 ore.

Mod de prezentare

Taie o felie de semifreddo.

Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °.

Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel.

* Retete oferite de Lavazza


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri