ghid pentru o viaţă împlinită

2 Rețete de desert pentru o masă de Crăciun de neuitat

Iată 2 rețete de deserturi speciale și delicioase de Crăciun pe bază de cafea aromată.

2. Desertul Semifreddo

semifreddo

Dacă Panettone nu este alegerea ta preferată, Lavazza îți sugerează ca alternativă o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso.

Ingrediente

  • 100 ml de cafea
  • 4 ouă
  • 119 grame de zahăr
  • 260 ml frișcă
  • 100 ml de cafea
  • 50 grame blat
  • 6 grame gelatină
  • Sos de caramel

Mod de preparare

Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr.

Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr.

Înmoaie gelatina în apă rece.

Bate frișca.

Combină frișca cu gălbenușurile.

Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.

Adaugă albușurile amestecând de jos în sus.

Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară.

Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită.

Așaz-o în congelator timp de 6 ore.

Mod de prezentare

Taie o felie de semifreddo.

Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °.

Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel.

* Retete oferite de Lavazza

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 2 Rețete de desert pentru o masă de Crăciun de neuitat.