12:12, 21 Decembrie 2018 publicat în Culinar2 share-uri

Iată 2 rețete de deserturi speciale și delicioase de Crăciun pe bază de cafea aromată.

2. Desertul Semifreddo

Dacă Panettone nu este alegerea ta preferată, Lavazza îți sugerează ca alternativă o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso.

Ingrediente

Citeste si:
De ce este bine să privim cerul nopții mai des: Lecții despre viață...
De ce este bine să privim...
  • 100 ml de cafea
  • 4 ouă
  • 119 grame de zahăr
  • 260 ml frișcă
  • 100 ml de cafea
  • 50 grame blat
  • 6 grame gelatină
  • Sos de caramel

Mod de preparare

Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr.

Citeste si:
Ana Consulea a lansat gelateria Zelato în Parcul Regele Mihai I din...
Ana Consulea a lansat...

Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr.

Înmoaie gelatina în apă rece.

Bate frișca.

Combină frișca cu gălbenușurile.

Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.

Adaugă albușurile amestecând de jos în sus.

Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară.

Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită.

Așaz-o în congelator timp de 6 ore.

Mod de prezentare

Taie o felie de semifreddo.

Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °.

Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel.

* Retete oferite de Lavazza


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri