ghid pentru o viaţă împlinită

Meniul sănătos de Crăciun: 5 rețete reinventate, dar la fel de savuroase pentru masa de sărbători!

Piftia cu legume, un chec bogat în semințe sau o ruladă sănătoasă cu ciocolată se numără printre soluțiile propuse pentru transformarea mesei de Crăciun într-una delicioasă și sănătoasă.

Drob vegetarian cu ciuperci și verdețuri

Foto: Shutterstock/ Mi.Ti

Ingrediente:

- 800g ciuperci champignon (sau amestecate cu alte soiuri, după preferințe);

- 1 ceapă;

- 2 legături de pătrunjel;

- o legătură de mărar;

- 5 ouă;

- ulei de măsline;

- pesmet;

- amestec de verdețuri;

- sare și piper după gust;

Mod de preparare:

1. După ce se spală și se taie în bucățele, ciupercile se călesc la foc mic împreună cu 2-3 linguri de ulei de măsline, apoi se lasă la răcit.

2. Ceapa se mărunțește împreună cu verdețurile și se adaugă într-un castron, alături de ciuperci, condimente și 3 ouă.

3. Pentru a lega compoziția se adaugă pesmet, dar nu mai mult de 4 linguri.

4. Într-o tavă de cozonac acoperită cu hârtie de copt se așază compoziția care se unge cu cele 2 ouă bătute rămase pentru formarea crustei.

5. Se introduce la cuptor (180 de grade Celsius) timp de 30-40 de minute până se rumenește crusta.

Foto homepage: Shutterstock/ Rawpixel.com

Reșetele au fost oferite de specialiștii de la  Vegis.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Meniul sănătos de Crăciun: 5 rețete reinventate, dar la fel de savuroase pentru masa de sărbători!.