Drob vegetarian cu ciuperci și verdețuri
Foto: Shutterstock/ Mi.Ti
Ingrediente:
- 800g ciuperci champignon (sau amestecate cu alte soiuri, după preferințe);
- 1 ceapă;
- 2 legături de pătrunjel;
- o legătură de mărar;
- 5 ouă;
- ulei de măsline;
- pesmet;
- sare și piper după gust;
Mod de preparare:
1. După ce se spală și se taie în bucățele, ciupercile se călesc la foc mic împreună cu 2-3 linguri de ulei de măsline, apoi se lasă la răcit.
2. Ceapa se mărunțește împreună cu verdețurile și se adaugă într-un castron, alături de ciuperci, condimente și 3 ouă.
3. Pentru a lega compoziția se adaugă pesmet, dar nu mai mult de 4 linguri.
4. Într-o tavă de cozonac acoperită cu hârtie de copt se așază compoziția care se unge cu cele 2 ouă bătute rămase pentru formarea crustei.
5. Se introduce la cuptor (180 de grade Celsius) timp de 30-40 de minute până se rumenește crusta.
Foto homepage: Shutterstock/ Rawpixel.com
Reșetele au fost oferite de specialiștii de la Vegis.ro
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei