20 Decembrie 2018 publicat în Culinar 13 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Piftia cu legume, un chec bogat în semințe sau o ruladă sănătoasă cu ciocolată se numără printre soluțiile propuse pentru transformarea mesei de Crăciun într-una delicioasă și sănătoasă.

Drob vegetarian cu ciuperci și verdețuri

Foto: Shutterstock/ Mi.Ti

Ingrediente:

- 800g ciuperci champignon (sau amestecate cu alte soiuri, după preferințe);

- 1 ceapă;

- 2 legături de pătrunjel;

- o legătură de mărar;

- 5 ouă;

- ulei de măsline;

- pesmet;

- amestec de verdețuri;

- sare și piper după gust;

Mod de preparare:

1. După ce se spală și se taie în bucățele, ciupercile se călesc la foc mic împreună cu 2-3 linguri de ulei de măsline, apoi se lasă la răcit.

2. Ceapa se mărunțește împreună cu verdețurile și se adaugă într-un castron, alături de ciuperci, condimente și 3 ouă.

3. Pentru a lega compoziția se adaugă pesmet, dar nu mai mult de 4 linguri.

4. Într-o tavă de cozonac acoperită cu hârtie de copt se așază compoziția care se unge cu cele 2 ouă bătute rămase pentru formarea crustei.

5. Se introduce la cuptor (180 de grade Celsius) timp de 30-40 de minute până se rumenește crusta.

Foto homepage: Shutterstock/ Rawpixel.com

Reșetele au fost oferite de specialiștii de la  Vegis.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri