Strudel cu mere: 3 retete gustoase

12:03, 20 Martie 2012 publicat în Culinar14 share-uri

Strudelul de mere este desertul cu care nu dai gres, e usor, rapid de preparat si numai bun de consumat si in perioada postului. Avem 3 retete pentru tine si stim sigur ca una dintre ele se potriveste gusturilor tale. Iti propunem sa le incerci!

Strudelul cu mere este indragit de toata lumea insa nu multi stiu ca el a aparut prima data in Imperiul Habsburgic (1278-1780). Creat in bucataria austriaca, strudelul cu mere este cel mai cunoscut din familia sa, cea mai veche reteta datand inca din anul 1696. Strudelul era initial o reteta simpla si necostisitoare, principalele ingrediente fiind aluatul de paine si merele. Ulterior, strudelul cu mere a imprumutate din savoarea baclavalelor turcesti.

Strudel cu mere vienez

Ingrediente:

Citeste si:
5 Cele mai apreciate cărți cu REȚETE SĂNĂTOASE și vegetariene
5 Cele mai apreciate cărți cu...

500 gr aluat pentru strudel (foi de placinta)
1 kg mere
1 ou
3-4 linguri de pesmet Strudel cu mere vienez. Reteta strudel cu mere vienez
1-2 lingurite de scortisoara
1-2 linguri de zahar
100 gr zahar pudra

Pentru sosul de vanilie:

Citeste si:
2 Retete Delicioase ca sa iti diversifici regimul de post
2 Retete Delicioase ca sa iti...

700 ml lapte
200 gr zahar
80 gr amidon
30 ml esenta de vanilie (sau baton de vanilie 10 gr)

Cum se face?

1. Curata merele, taie-le in cubulete, adauga zaharul, pesmetul, scortisoara si oul intreg si amesteca bine;
2. ia 2 foi de strudel, unge de-asupra cu putin ulei, pune mere peste si ruleaza pe marginea lunga; pune in tava tapetata cu hartie de copt; pune de-asupra putin ulei sau un galbenus de ou batut cu 1-2 linguri lapte si lasa in cuptorul incins dinainte pentru aprox. 30 minute; dupa ce s-a copt, pudreaza din belsug cu zahar pudra;
3. pentru crema: amesteca zaharul, amidonul, esenta de vanilie cu laptele si pune la fiert; fierbe pana obtii o crema nu foarte consistenta.

Tips: aceasta prajitura se serveste calda, dar si rece; in jurul fiecarei felii de strudel se pune sosul de vanilie, si se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.

Pofta buna!

Sursa: klausburger.blogspot.com

Strudel cu mere si nuci

Ingrediente:

2 foi mari de aluat foietaj


25 g nuci prajite
2 mere
85 g zahar brun
25 g unt
scortisoara
susan sau mac, pentru decor

Mod de preparare:

Se incalzesc intr-o oala untul si zaharul. Se adauga merele curatate de coaja si scortisoara. Se lasa pe foc 5-10 minute pana se inmoaie. Se adauga nucile prajite si tocate. Se taie in jumatate foile de aluat. Se ung cu unt topit, se imparte umplutura de mere intre ele, apoi se ruleaza fiecare fasie. Rulourile se ung din nou cu unt si se dau la cuptor la 200 g C timp de 20 de minute. Se presara susan sau mac.

Credit foto: jlastras'

Strudel cu mere si nuca in deliciosul sos fierbinte de vanilie

Ingrediente:

un pachet foi de placinta (eu le-am folosit pe cele de la BELLA)
100 g unt
50 g pesmet
170 g zahar
sucul de la o lamaie
500-800 g mere (fiecare din noi pune cat considera)
400 g NUCA(macinata)
o esenta vanilie
un pachetel stafide
o lingura rasa scortisoara

Sosul de vanilie:

2-3 esente de vanilie
250 ml lapte
250 ml frisca lichida
3 galbenusuri
50 g zahar

Mod de preparare:

Pregatim cuptorul la 200 de grade!

1. Intr-o tigaie punem 50 g unt, pesmetul si 50 g zahar. Lasam sa se rumeneasca, amestecand continuu cu o lingura de lemn pret de 2-3 min.

2. Curatam merele de coaja si le vom taiem felii ..

Intr-un bol mare vom adauga urmatoarele ingrediente:

-merele(peste acestea se stoarce o lamaie), nuca macinata, stafidele(care au stat in esenta de vanilie), scortisoara si zaharul..vom lasa sa patrunda toate aromele pret de 1o min.

3. Untul ramas il topim.. iar c-o pensula vom unge foile una cate una.

4. Peste foi vom presara pesmetul(acesta are rolul de a absorbi sucul umpluturii de mere ...); peste pesmet vom adauga umplutura de mere si nuca.

5.Vom rula strudelul iar la final o sa-l dam cu nitel unt topit si-l vom pune la cuptor 25-30 min.. la 200 g C(pana acesta capata o culoare rozalie)

Prepararea sosul de vanilie

1.Laptele si frisca si lasam sa fiarba cateva clocote.

2. Mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta devin spumoase .

3.Peste galbenusuri vom adauga laptele si frisca ..luam totul de pe foc si-l dam la bain-marie dar NU pe foc!

Amestecam pana acesta se ingroasa ...

peste fiecare bucata de strudel se pune un polonic de sos cald de vanilie...

DELICIOS!

Credit foto: thisisbossi


Credit foto front/main: Debs (ò‿ó)♪'


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri