12:03, 17 Martie 2012 publicat în Culinar

Nemaipomenita pentru perioada postului, ciorba de cartofi este usor de pregatit, cu un minim de ingrediente si efort. Iti prezentam doua retete gustoase si rapid de preparat!

Depinzand de ingredientele sale, ciorba de cartofi poate fi o optiune buna de luat in calcul pentru masa de pranz, mai ales daca avem obiceiul de a consuma ciorbe in mod regulat. Un cartof contine 12% din necesarul zilnic de fibre, fier si potasiu astfel ca un bol de ciorba de cartofi preparat fara prea multe grasimi (fie ele si vegetale), poate fi considerat un plus nutritional pentru organismul si sanatatea noastra.

Ciorba de cartofi

Dificultate: redusa

Citeste si:
Sfaturi utile ca să nu vă îngrășați în vacanța de Paște și 1 Mai
Sfaturi utile ca să nu vă...

Ingrediente:

600 g de cartofi
2 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa
1/2 litru zeama varza
leustean

Citeste si:
4 idei de mâncăruri sănătoase pe care le poți prepara pe grătar
4 idei de mâncăruri sănătoase...

Mod de preparare:

Se curata si se spala zarzavatul de ciorba. Se taie cubulete si se pune la fiert in 1,5 litri de apa. Cand este aproape fiert se adauga zeama de varza. Daca zeama de varza este foarte sarata sau foarte acra nu se va pune toata o data, se va adauga treptat si se va gusta din ciorba, sa nu iasa prea sarata sau prea acra. Se mai lasa pe foc sa fiarba pana cand sunt fierte legumele, se toaca leusean si se pune peste ciorba.

Ciorba de cartofi noi

Dificultate: redusa

Ingrediente:

700 g. cartofi noi
100 g. ceapa
25 g. faina
boia de ardei
50 ml. ulei
sare
tarhon
frunze de telina
bors sau suc de lamaie
150 ml. smantana (vegetala)

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie in bucatele. Faina se rumeneste putin pe foc, se adauga ulei, ceapa si boiaua si se amesteca. Se stinge cu 1,5 l apa fierbinte si se lasa la foc. Cand da in clocot se adauga cartofii si se lasa la fiert cam 15 minute. Se condimenteaza si se acreste dupa gust cu bors sau suc de lamaie, eventual se mai adauga apa daca este prea deasa. Ciorba se drege cu smantana, se presara tarhon si frunzele de telina tocate marunt.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri