Acest tip de ceai se pregateste din frunze care se tin o perioada foarte scurta de oxidare si doar dupa aceea fiind lasate sa se usuce.
Un consum de 2-3 cani pe zi previne cancerul de piele, are un efect diuretic si calmeaza durerile de stomac.
Ceaiul alb
Ceaiul alb este preparat din frunze tinere care nu sunt oxidate. De obicei se produce in cantitati mai reduse si este foarte scump.
Ceaiul negru
Acest tip de ceai este cunoscut si sub numele de ceai rosu. Frunzele sunt complet oxidate. O cana de ceai negru pe zi previne ateroscreloza. Protejeaza organismul de bolile cardiovasculare si de cancer.
Ceaiul verde dar si cel negru contine foarte multe minerale si vitamine (B1, B2, B6 ,acid folic).
Perioada dinastiei Sung a fost cunoscuta drept Epoca de aur a ceaiului. Tot mai multe obiceiuri si traditii s-a dezvoltat si ceai care cunsumau ceai si creasera o proprie cultura a ceaiului.
Cand aveau un invitat, era o jignire foarte mare daca acestuia nu i se servea ceai, nici nu trebuia intrebat ci pur si simplu i se servea, daca nu primea era un semn ca nu este binevenit in acea casa.
Daca beti ceaiul din cani mici, nu trebuie sa-l terminati prea repede. Este placut sa simtiti gustul si savoarea unica si sa beti cu mici inghitituri.
Pentru a produce ceaiul este nevoie tineti cont de urmatoarele etape:
- vestejire
- rulare
- oxidare
- uscare
- ambalare
Un alt proverb chinezesc spune ca: mai bine se sta trei zile fara mancare decat o zi fara ceai.
Sursa: Delly.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?