- 1 borcan de 8(10) litri
- 800(1000) grame zahar
- 4-5 lamai mari
- 50-100 grame stafide
- 10 grame drojdie obisnuita(nu uscata)
- 8 litri apa
Mod de preparare:
Se pun in borcan zaharul si 2 litri de apa. Se amesteca pentru dizolvare.
Se freaca drojdia cu 1/2 ceasca apa si se toarna peste apa cu zaharul.
Se spala bine lamaile, se taie in jumatate si se pun in borcan.
Se adauga stafidele, se completeaza cu apa ( cca 8 litri) si se amesteca. Se acopera borcanul cu o farfurioara si se pune la caldura( in bucatarie, fara aer conditionat, pe perioada verii, este foarte bine).
A doua zi se scot lamaile, se storc foarte bine in borcan folosind o furculita cu care se razuie bine pulpa, iar coaja se pune din nou la macerat in borcan.
Se amesteca din cand in cand. De regula, ziua urmatoare- dupa cca 48 ore de la umplerea borcanului- este gata (stafidele migreaza catre suprafata). Se gusta daca incepe sa se aciduleze. Daca da, se poate trage in sticle folosind si o strecuratoare. Nu trebuie lasat sa fermenteze prea mult in borcan deoarece fenomenul continua si in sticle.
Se pune la frigider.
Este delicios si, mai ales sanatos, fara chimicale.
O reteta propusa de: Sandu Ariadna (ariadnamitescu)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară