Toată lumea iubește băutura tradițională mexicană. Indiferent dacă aleg să o consume ca atare, sub formă de shot-uri sau amestecată în cocktailuri colorate și delicioase, oricine știe că tequila este asociată cu relaxarea și starea de bine.

Cu toate acestea, nu oricine cunoaște detalii despre modalitățile în care se obține această băutură, despre diferitele tipuri de tărie ori despre varietatea de arome în care aceasta este disponibilă.

În cazul în care vrei să descoperi informații suplimentare despre acest subiect și să înveți mai multe despre băutura pe care o îndrăgești, ai ajuns în locul potrivit! Iată ce trebuie să știi despre alcoolul tradițional al Mexicului!

Ce conține această băutură?

Conform legislației mexicane, pentru ca o băutură să fie considerată tequila, aceasta trebuie să conțină minimum 51% distilat din agavă albastră. În cazul în care tăria nu este obținută exclusiv din această plantă, va purta denumirea de Mixto. Aspectul acesta este menționat pe eticheta fiecărei sticle distribuite. Totodată, legea impune ca tăria respectivă să fie produsă, îmbuteliată și verificată exclusiv pe teritoriul statului mexican.

Câte tipuri există?

Conform magazinului online BeiCeVrei, există 5 tipuri din băutura mexicană. Pe piață, vei găsi sortimente de tequila Blanco, Reposado si Añejo. Dincolo de faptul că sortimentul ales schimbă și prețul pe care îl vei plăti, acesta influențează și aroma băuturii pe care o vei consuma. Descoperă mai multe despre toate acestea în continuare!

  1. Blanco, Silver sau White. Această versiune poate fi obținută exclusiv din agave ori poate fi o versiune mixtă. Păstrată pentru 60 de zile în butoaie din oțel inoxidabil, această tărie păstrează gustul amar al plantei din care a fost produsă. Versiunea Blanco, Silver sau White este preferată de către cei care vor să se bucure de gustul autentic al băuturii mexicane fără a fi nevoiți să cheltuiască foarte mulți bani.
  1. Joven (Young) sau Oro (Gold). Dacă mergi într-un bar și comanzi un shot de tequila, probabil ți se va oferi această variantă, însoțită de puțină sare și o felie de lămâie sau lime. Deși este preferatul celor care vor să dea un shot, acest sortiment se potrivește de minune și în diferite combinații. De cele mai multe ori, acesta este un blend de tequila nematurată și tequila maturată pentru scurt timp, la care se poate adăuga sirop, caramel, extract de stejar sau alte ingrediente adăugate pentru un plus de aromă.
  1. Reposado (Rested sau „odihnită”). Perioada de maturare în butoaie din lemn durează cel puțin 2 luni, însă majoritatea brandurilor lasă băutura la maturat pentru cel puțin 12 luni. Această alegere este explicată prin faptul că lemnul are un efect benefic asupra aromei finale, care capătă note de stejar. De altfel, acest procedeu influențează și culoarea tăriei, care devine mai deschisă. Atenția cu care sunt pregătite sortimentele de Reposado se reflectă și în prețul acestora.

Găsești toate variantele acestei băuturi în catalogul magazinului online BeiCeVrei. Comandă sortimentul preferat și savurează tequila în tihnă, ca un mexican adevărat, sub formă de shot-uri sau în diferite combinații alcoolice, precum Margarita sau Paloma.

Tot aici, vei descoperi un sortiment ultra-premium din această băutură, produs de Clase Azul, disponibil într-un decantor ceramic. Acest Reposado te va cuceri cu mirosul său de sirop de agave, vanilie, portocală și lemn de stejar, precum și prin gustul condimentat. Cu siguranță, vei avea parte de o experiență unică pe care îți vei dori să o repeți cu fiecare ocazie!

Sursa foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri