ghid pentru o viaţă împlinită

Reteta de post: Cartofi acordeon

Am descoperit un fel nou de a ne bucura de cartofi. Atata timp cat nu-i mananci cu un polonic de ulei langa, sunt un aliment foarte sanatos.

Initial am planuit sa fie garnitura langa niste fripturici la gratar, dar am renuntat la idee cand am vazut cat de bine arata, si i-am promovat la rang de fel principal :D

Ingrediente:

Mod de preparare:

Citeste si:

Sunt facuti tot in cuptor, cu doar 2-3 linguri de ulei de masline, dar crocanti si aurii, aromati cu rozmarin si usturoi - cu ce altceva?! Am spalat bine de tot cartofii, si apoi i-am frecat cu un prosop aspru (sa nu va speriati, dar, nu, nu i-am decojit - de ce sa o fac? in coaja ai o tona de vitamina C si fibre si alte goodies for your body). Separat am amestecat 4-5 catei de usturoi zdrobiti cu vreo 2 fire de rozmarin, niste fulgi de ardei iute (pentru un pic de senzatii tari), sare piper si 3 linguri de ulei de masline.
Am taiat cartofii in felii de vreo 5mm, dar nu de tot, ci cat sa se mai tina unele de altele feliile in partea de jos. I-am uns cu maglavaisul usturoiesco-rozmarinesc pe toate partile, inclusiv printre felii si i-am bagat in cuptorul incins, la 200 de grade. Din 15 in 15 minute i-am scos pentru inca o sedinta de pensulare cu uleiul de masline aromat. Dupa 45 de minute au fost gata - all golden and perfect and cruncy. I-am servit cu o salata de varza, presarati cu niste sare grunjoasa - OMG - au fost taaaare buni. (si nici macar Alex nu si-a dat seama ca lipsea carnea din farfurie :)) )

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Reteta de post: Cartofi acordeon

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

bun tare (1 comentariu, 217 vizualizari)
fac si eu..