O reteta delicioasa de tort cu fructe exotice

Oare ananasul si portocalele mai sunt fructe exotice pentru copiii din ziua de astazi? Pe Maria, sarbatorita noastra, o intreaba la gradi: Ce fructe de toamna stiti? si ea raspunde: Portocale si mango. :)

Prepararea tortului asta este un adevarat exercitiu de control al emotiilor. Ce yoga! Faceti acest tort si veti fi mai siguri si mai increzatori in voi ca niciodata.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 conserve de compot de ananas
  • 4 portocale
  • 40 g gelatina
  • 500 g frisca vegetala

Mod de preparare:

Se inmoaie gelatina in 2 cani de compot de ananas. Dupa 5 minute se adauga 6 galbenusuri si se pune pe foc mic amestecand continuu pana se obtine o crema lucioasa (cam 10 minute). Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se bat albusurile spuma cu 200 g zahar. Se bate frisca. Se pregateste forma de tort: se tapeteaza cu hartie alba de copt si pe hartie se lipesc felii rotunde de portocala. Se pot face orice forme, adevarate mozaicuri cu grepfruit rosu si kiwi verde. Va trebuie numai imaginatie si sa tineti cont ca imaginea pe care o formati este "in oglinda". Eu pentru tortul din imagine am folosit numai felii de portocala puse pe peretii si pe fundul formei.
Se taie ananasul in bucati mici. Atunci cand sunt toate pregatite se amesteca compozitiile astfel: se adauga spuma de albusuri lingura cu lingura in compozitia cu galbenusuri. Se lucreaza repede, fara pauze. Se incorporeaza repede frisca. Se adauga ananasul. Se toarna in forma tapetata. Se da la frigider dupa ce se baga cu totul intr-o punga cat mai etansa, pentru ca prinde imediat orice miros.

Ei si acum incep emotiile. Habar nu ai daca a iesit ceva pana a doua zi dimineata cand rastorni forma. Deci rabdare, rabdare, rabdare.
Cand il rasturnati puneti un platou potrivit ca si cum ar fi capac peste forma de tort. Cu mult curaj rasturnati forma. Desprindeti cu grija hartia. Satisfactia e imensa. Merita tot efortul. Cu cat mozaicul este mai elaborat cu atat e mai spectaculos.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul loculundescriu.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri