Aluat rulouri:
- 1/2 pachet de margarina
- 2 oua
- 1pah. lapte
- 1pah. zahar
- 1 praf de copt( amoniac)
- zahar vanilat
- 7-8 pahare faina
Se topeste margarina, se adauga si celelalte ingrediente , se face un aluat din care se intind foi, de 2 mm grosime, din care se taie straifuri late de 2 cm, lungi de 35 cm. Se pregatesc conurile de metal, se ia un straif si se infasoara, de jur imprejur, suprapunand cam 3 mm, aluatul,. pentru a nu iesi crema mai tarziu.
Dupa ce infasuram, toate conurile, se pun in tava, la copt, cam 25 min la foc mic, pana se auresc un pic.
Cat se racesc rulourile haideti sa pregatim crema!
Crema :
- 6lg faina
- 4lg cacao
- 12 lg de zahar, 3 z. vanilat
- 1 l lapte dulce
- 1 1/2 unt (margarina)
- 1 1/2 es rom, sare
Se pune laptele intr-un vas si se amesteca faina cu telul, sare , cacaoa si se pune pe foc, mic . Se adauga apoi si celelalte ingrediente, cu exceptia margarinei si romului .
Dupa ce a fiert si s-a ingrosat se pune la racit un pic, sa fie suportabila la mana, dupa care se adauga margarina, felii , se omegenizeaza bine, pana se topeste, iar la urma es de rom. Cand s-a racit de-a binelea, se umplu rulourile, si se dau la rece.
Acesta e finalul: POFTA BUNA!
PS: ies cam 45 buc.
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară