O reteta interesanta de rulouri cu vanilie

Aluat rulouri:

  • 1/2 pachet de margarina
  • 2 oua
  • 1pah. lapte
  • 1pah. zahar
  • 1 praf de copt( amoniac)
  • zahar vanilat
  • 7-8 pahare faina

Se topeste margarina, se adauga si celelalte ingrediente , se face un aluat din care se intind foi, de 2 mm grosime, din care se taie straifuri late de 2 cm, lungi de 35 cm. Se pregatesc conurile de metal, se ia un straif si se infasoara, de jur imprejur, suprapunand cam 3 mm, aluatul,. pentru a nu iesi crema mai tarziu.

Dupa ce infasuram, toate conurile, se pun in tava, la copt, cam 25 min la foc mic, pana se auresc un pic.

Citeste si:
Primăvara vine cu noutăți de la Nestlé
Primăvara vine cu noutăți de...

Cat se racesc rulourile haideti sa pregatim crema!

Crema :

Citeste si:
Lidl România, în parteneriat cu rețeaua Băncilor pentru Alimente,...
Lidl România, în parteneriat...
  • 6lg faina
  • 4lg cacao
  • 12 lg de zahar, 3 z. vanilat
  • 1 l lapte dulce
  • 1 1/2 unt (margarina)
  • 1 1/2 es rom, sare

Se pune laptele intr-un vas si se amesteca faina cu telul, sare , cacaoa si se pune pe foc, mic . Se adauga apoi si celelalte ingrediente, cu exceptia margarinei si romului .
Dupa ce a fiert si s-a ingrosat se pune la racit un pic, sa fie suportabila la mana, dupa care se adauga margarina, felii , se omegenizeaza bine, pana se topeste, iar la urma es de rom. Cand s-a racit de-a binelea, se umplu rulourile, si se dau la rece.

Acesta e finalul: POFTA BUNA!

PS: ies cam 45 buc.

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri