Daca ati gustat deja din puiul cu portocale…aveti curaj si experimentati o noua combinatie de arome,pe cat de ciudata pe atat de gustoasa . Imbinand gustul dulce acrisor cu cel sarat veti descoperi arome deosebite care vor fi si foarte apreciate. ;)
INGREDIENTE:
- 1 piept de pui
- 2 mere acrisoare
- 50 ml vin alb sec
- 50 ml suc de mere
- 50 ml smantana pentru gatit
- 7-8 linguri ulei
- sare
- piper
- boia dulce
- cimbru.
Se poate folosi si carne de rață sau de curcan.
PREPARARE:
Pieptul de pui dezosat,se spala, se condimenteaza cu sare,piper,boia ,si se rumeneste usor pe ambele parti, in 4-5 linguri cu ulei.Se scoate si se lasa deoparte. Merele se curata de coaja,se indeparteaza casuta cu seminte si se taie in felii.Intr-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri cu ulei,merele si pieptul de pui.Se acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15-20 minute. Se descopera vasul si se mai lasa 5-10 minute.
Sosul:
In tigaia cu uleiul in care s-a prajit pieptul de pui se adauga vinul,sucul de mere proaspat stors,smantana si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade si se ingroasa,capatand consistenta unui sos. Se asezoneaza cu sare,piper si cimbru.
Mod de servire:
Se aseaza pe platou merele iar alaturi friptura taiata in felii si stropita cu sos din belsug.
Sa aveti spor la gatit,pofta veti avea cu siguranta!
Pe blogul truedelights.wordpress.com puteti descoperi multe alte retete gustoase
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară