Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 200 g mazare proaspata
- 1 kg radacina telina
- 250 g carne de pui
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 g faina
- 150 g smantana
- 50 g ceapa
- 50 g orez
- 100 ml lapte
- 100 g margarina
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Telina se spala, se curata, i se taie un capac, se scobeste de miez si se introduce in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Orezul se curata de impuritatii si se spala bine. Mazarea se curata, se spala, se fierbe, se scurge de lichid. Carnea de pui sa da prin masina de tocat. Ceapa se caleste in 25 g margarina cu 25 ml apa, cu carnea de pui tocata, orezul, jumatate legatura patrunjel verde, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umple telina, i se pune capacul si se asaza intr-o tava cu o cana de apa si uleiul de masline. Se da la cuptor 30 minute. In restul de unt topit se toarna laptele in care a fost dizolvata faina si iaurtul. Se amesteca pana se ingroasa. Se toarna peste telina si se adauga in tava mazarea din conserva scursa. Se da la cuptor inca 15 minute.
Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă