ghid pentru o viaţă împlinită

Pui inabusit la ceaun cu saramura de rosii

Reteta o stiu dintr-o carte foarte veche, patata de timp si de degete, pe care o am de la bunica mea. In ea se gasesc tot felul de retete vechi, simple si delicioase, cum numai bunicii nostri stiau sa faca. Originalul se face cu pui, cea de fata e prestata cu gasca, o carne tare buna, care, daca aveti ocazia, va rog sa n-o ocoliti!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui inabusit la ceaun cu saramura de rosii:

  • carne de pui-2,5 kg
  • ulei
  • rosii conservate -800 gr
  • piper-2 gr
  • zahar-20 gr
  • usturoi-50 gr
  • ardei iute-1 buc
  • sare

Mod de preparare pui inabusit la ceaun cu saramura de rosii:

Puiul curatat si portionat se pune la inabusit intr-un ceaun cu o ceasca de ulei.
Dupa ce s-a rumenit, se scoate pe un platou, iar in grasimea ramasa se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 10 min. Peste ele se toarna, amestacandu-se bine, piperul, zaharul, ardeiul iute, usturoiul pisat. Dupa ce da un clocot, se adauga puiul. Se serveste cu mamaliguta, vin rosu sau tuica.

pui inabusit la ceaun cu saramura de rosii

O reteta propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui inabusit la ceaun cu saramura de rosii.

Retete culinare similare