Timp de preparare: 120 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru paine greceasca cu oregano si masline:
- 675 gr faina alba
- 2 lingurite sare
- 25 gr drojdie proaspata
- 350 ml apa calduta
- 5 linguri de ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de oregano proaspat
- 175 gr de masline negre fara samburi,taiate bucati
Mod de preparare paine greceasca cu oregani si masline:
Intr-un vas, se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii, se adauga restul de apa, sarea si uleiul de masline. Se amesteca pana obtineti un aluat moale.
Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute.
Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.
Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.
Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.
Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete, dar nu prea s-au observat.
Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 C si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară