Timp de preparare: 120 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru paine greceasca cu oregano si masline:
- 675 gr faina alba
- 2 lingurite sare
- 25 gr drojdie proaspata
- 350 ml apa calduta
- 5 linguri de ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de oregano proaspat
- 175 gr de masline negre fara samburi,taiate bucati
Mod de preparare paine greceasca cu oregani si masline:
Intr-un vas, se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii, se adauga restul de apa, sarea si uleiul de masline. Se amesteca pana obtineti un aluat moale.
Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute.
Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.
Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.
Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.
Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete, dar nu prea s-au observat.
Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 C si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.