Un desert savuros, ce poate fi preparat in postul Craciunului!
Timp de preparare: 1h30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru negresa de post:
- 2 cani apa minerala
- 1 cana zahar
- 2 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- coaja de lamaie si portocala
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de rom
- 1 lingura drojdie uscata
- un praf de sare
- Optional: mere taiate cubulete, stafide, nuci
- 2 cani faina
Mod de preparare negresa de post:
Faina se amesteca cu drojdia, praful de copt, coaja de lamaie si portocala si cacao. Intr-un bol, se toarna apa minerala, zaharul, sarea, uleiul, vanilia si esenta de rom si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga apoi, lingura cu lingura, amestecul de faina-drojdie-praf de copt. Cand compozitia este omogena se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet.
Dupa preferinta se pot adauga in compozitie mere, nuci, stafide etc.
Se coace intr-o tava acoperita cu foaie de copt, in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 30 de minute.
Cand este rece se pudreaza cu zahar.
O reteta propusa de: Simona Bucur (garbo031743)
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9